Atractii New York

Eturia - Agentie de turism

Atractii New York

Frank Sinatra - New York, New York Statele Unite ale Americii este recunoscut drept cel mai puternic stat al lumii atat din punct de vedere economic, cat si militar. Si totusi este unul dintre cele mai tinere state, actul sau de nastere fiind semnat in 1744, sub numele de Declaratia de independenta. Notorietatea recunoscuta a SUA, mai ales in ultimul secol, poate duce insa la impresia ca anterior acestei date nu a existat nimic. Si totusi a existat. Se pare ca primii oameni au pus piciorul pe acest continent in urma cu aproximativ 20.000 de ani si au ajuns aici din Asia, traversand stramtoarea Bering. Acestea sunt originile acelora care se numesc native americans.
Odata cu aventura lui Columb spre noile Indii si mai ales datorita lui Amerigo Vespucci, primul explorator constient de descoperirea unui nou continent, pe care l-a cartografiat si care ii poarta si numele, a inceput marea invazie europeana. Efectele acesteia au fost, ca peste tot in lume, distrugatoare pentru popoarele bastinase, dar au imbogatit si mai mult marile imperii ale vremii.
Statele Unite au fost fondate plecand de le 13 colonii ale Marii Britanii, localizate de-a lungul tarmului Atlanticului, care s-au autoproclamat state si au semnat Declaratia de Independenta, formand astfel prima uniune si s-au eliberat prin lupta de sub dominatia britanica, in urma Razboiului de Independenta. In 1787 au adoptat Constitutia, iar in secolul urmator au alipit teritorii aflate sub dominatie franceza, spaniola, ruseasca, marind teritoriul statului nou format.
Declaratia de Independenta garanteaza faptul ca “toti oamenii sunt egali” si au anumite „drepuri inalienabile”, acestia fiind termeni care se oglindesc in multe documente ulterioare, unul dintre cele mai cunoscute fiind Declaratia Internationala a Drepturilor Omului.
Credinta nestramutata in propriile forte, promisiunea de libertate si promovarea reusitei prin propriile forte fac din SUA, chiar si astazi, pamantul tuturor posibilitatilor, promovat ca atare, pentru ca de fapt acolo isi au originea si parintii marketingului modern.
Fie si numai din dorinta de a descoperi toata aceasta istorie zbuciumata, merita sa vizitezi SUA.New York-ul este un oras foarte modern, un templu al culturii dar si un mare centru comercial. La inceput ritmul orasului este ametitor, insa nu ai cum sa-l eviti. Explorarea orasului este o placere continua, caci fiecare zona ofera o senzatie si o arhitectura diferita, de la neoanele stralucitoare de pe Brodway si marcajele de fonta din SoHo, pana la zgarie norii impozanti din cartierul financiar. Te plimbi prin Upper East Side si admiri vilele in stil Beaux Arts si zecile de muzee, cum ar fi Muzeul de Arta American Whitney. Te indrepti spre Upper West Side si vezi apartamentele clasice, in stil art deco.
Orasul a aparut de atatea ori in filme, incat, chiar daca este prima ta vizita aici, simti ca il cunosti deja. Cea mai buna modalitate de a explora orasul este pe jos, ceea ce iti permite sa apreciazi arhitectura minunata.
Ca sa simti savoarea orasului, urmareste activitatiie localnicilor. Priveste artistii de pe strada si parada care porneste de pe scarile Muzeului Metropolitan de Arta in dupa-amiezele de weekend. Mergi pe la standurile fermierilor de la Greenmarket in Union Square; plimba-te pe East River Promenade pana la Statuia Libertatii. Mergi la un spectacol sau doua, ori la piata de maruntisuri de pe 77th Street. Alatura-te localnicilor in exercitiile zilnice si alearga prin Central Park sau mergi cu bicicleta. Vei intelege de ce multi simt ca aici sunt acasa.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Cristina

031.9998

office@eturia.ro

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.696 zile de vacanta vandute
 • 257.982.484 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia