Atractii Nepal

Eturia - Agentie de turism

Atractii Nepal

Unul dintre cel 48 de state fara iesire la mare, Nepal este stat in sudul Asiei ce este situat la cea mai mare altitudine. Flancat de cele doua mari state: India si China, Nepal este fost stat cu monarhie ereditara care in 2006 dupa o suita de revolte devine stat laic, iar in 2008 se declara Republica Federala, potrivit unei hotarari a Parlamentului din 2007. Pe teritoriul Nepalului se afla opt din cei mai inalti zece munti din lume, inclusiv cel mai inalt varf - Everest. Sudul fertil si umed este puternic urbanizat. Conform unor statistici, hinduismul este practicat de marea majoritate a populatiei nepaleze, mai mult decat orice alta natiune din lume, desi credinta minoritara - budismul este legat istoric de Nepal, Lumbini fiind considerat ca locul de nastere al lui Siddhartha Gautama.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Carmen

031.9998

office@eturia.ro

Top atractii

Lumbini

 • Atractii Lumbini Nepal - vezi vacantele

  Lumbini

Lumbini locul unde Regina Mayadevi a dat nastere lui Shakya Prince Siddharta Gautama - Buddha (in 623 i.e.n.) este considerat considerat tarm sfant pentru budisti precum Ierusalimul pentru crestini si Mecca pentru musulmani. Lumbini este situat la 300 km de Kathmandu si 190 km sud de Pokhara. Situl sfant Lumbini se intinde pe o suprafata de 1,6 km/4,8 km si include temple, manastiri, un muzeu, monumente, Institutul International de cercetari - Lumbini. Printre cele mai importante edificii ale zonei se numara Templul Mayadevi si Puskarini - Lacul Sfant unde se spune ca a fost imbaiat prima data Buddha. Lumbini a fost inclus in lista patrimoniului universal UNESCO in 1997.

Kathmandu

 • Atractii Kathmandu Nepal - vezi vacantele

  Kathmandu

 • Atractii Kathmandu Nepal - vezi vacantele

  Kathmandu

Capitala statului Nepal - Kathmandu este situat in valea cu acelasi nume de la poalele muntilor Himalaya. Valea Kathmandu mai este numita si Zona celor 7 monumente; aici se gasesc si complexele religioase Swayambhu, Bauddhanath, Pashupati si Changu Narayan. Orasul se remarca prin bazarurile pitoresti si viu colorate. Grupat in jurul pietei Durbar ca un ciorchine, se afla Hanuman Dhoka, vechiul palat regal, dar si numeroase temple, cum ar fi Mahadev, Parvati, Kumari si Kasthamandap. Templul Kasthamandap - construit in timpul regelui Laxmi Narsing Malla in anul 1526, din denumirea careia deriva si numele de Kathmandu si Templul Kumari, numit si Templul Zeitei Vii - rezidenta zeitei Kumari, care se presupune ca este incarnata in trupul unei copile virgine, ce primeste salutul credinciosilor din balconul templului sau, sunt principalele puncte de interes ale capitalei nepaleze. Valea Kathmandu gazduieste trei orase istorice si centre culturale: Kathmandu, Patan si Bhaktapur, zona acestei aglomerari urbane acoperind pestee 50 Km². vezi vacantele din Kathmandu

Everest

 • Atractii Everest Nepal - vezi vacantele

  Everest

 • Atractii Everest Nepal - vezi vacantele

  Everest

 • Atractii Everest Nepal - vezi vacantele

  Everest

Varful Everest este in acest moment cel mai inalt punct de pe Terra, avand inaltimea de 8.848 m si este varful ce se afla la cea mai mare distanta de nivelul marii. Everest este pozitionat in Muntii Himalaya, avand coordonatele: 27°59‘20.62" N si 86°55‘28.27" E (coordonate verificate pe Google Earth), pe granita dintre Nepal si Tibet. In nepali numele muntelui este Sagarmatha (Mama oceanului), iar in Tibet este cunoscut sub numele de Chomolungma (mama universului). Numele din limba engleza, Everest, a fost dat in onoarea topografului britanic Sir George Everest. Sir George Everest s-a opus numelui propus de Waugh si a comunicat Royal Geographical Society in 1857 ca numele Everest nu poate fi scris in hindi si nu poate fi pronuntat de "locuitorii Indiei". Numele propus de Waugh a ramas insa valid, in ciuda obiectiilor sale, si in 1865, Royal Geographical Society a adoptat oficial denumirea de „Muntele Everest” ca nume al celui mai inalt munte din lume.

Swayambhunath

 • Atractii Swayambhunath Nepal - vezi vacantele

  Swayambhunath

Stupa Swayambhunath situata la 4 km de Kathmandu, despre care se spune ca are o vechime de 2000 de ani, reprezinta unul dintre cele mai frumoase obiective ce trebuie vazute in Kathmandu. Stupa care formeaza structura principala este compusa dintr-o emisfera solida din caramida si pamant, care sustine un turn conic acoperit cu placi din arama, poleite cu aur. Pe toate cele patru laturi de la baza turnului sunt pictati ochii atotstiutori ai lui Buddha. Intreaga arie din jurul Stupei este presarata cu stupe mai mici si temple. Din varful colinei pe care se ridica Swayambhunath vei avea o minunata priveliste panoramica asupra vaii.

Alte atractii

Pokhara

 • Atractii Pokhara Nepal - vezi vacantele

  Pokhara

Pokhara se afla in partea nord-vestica a Vaii Pokhara, o continuare a Vaii Seti Gandaki. Raul Seti si afluentii sai au sapat canioane impresionante pana cand au ajuns in vale, vizibile doar de la inaltimea unui zbor cu avionul. La est de Pokahara se afla municipalitatea Lekhnath, un alt oras din aceasta vale. In niciun alt loc din lume nu ai impresia ca inaltimea muntilor creste atat de rapid, in aceasta zona de 30km, altitudinea creste de la 1000m la peste 7500m. Masivele muntoase Dhaulagiri, Annapurna si Manaslu, fiecare avand varfuri de peste 8000m, se vad si din Pokhara. Tot in zona exista un lac, Phewa Tal (Tal inseamna lac in limba nepaleza), trei pesteri (Mahendra, Bat si Gupteswor) si o cascada impresionanta, Patale Chhango (Cascada Diavolului) unde apele din Lacul Phewa cad tumultuos intr-un hau fara margini si dispar.

Pashupatinath

 • Atractii Pashupatinath Nepal - vezi vacantele

  Pashupatinath

Situat la 5 km est de Kathmandu, Pashupatinath, un monument aflat pe lista patrimoniului universal UNESCO, este unul dintre cele mai venerate temple dedicate Zeului Shiva. Aflat in mijlocul unui peisaj natural luxuriant pe malul raului sacru Bagmati, templul construit in stilul unei pagode are acoperisul aurit si porti in argint gravat. Vizitatorilor li se vor permite sa vada templul de pe malul estic al Raului Bagmati, intrarea in templu fiind strict interzisa tuturor non-hindusilor. Pashupatinath este centrul pelerinajului anual in ziua de shivaratri, care are loc fie in luna februarie, fie in luna martie. In spatele templului se afla terenul pe care se fac incinerarile. vezi vacantele din Pashupatinath

Stupa Boudhanath

 • Oferte

  Atractii Stupa Boudhanath Nepal

In estul capitalei Kathmandu, la 11 km, se afla Stupa Boudhanath, una dintre cele mai mari de felul acesta din lume. Constructia asezamantului budist este estimata a fi facuta in secolul al XIV-lea. Baza constructiei este formata din trei platforme descrescatoare ce simbolizeaza pamantul Cele noua nivele sunt reprezentarea muntelului sacru Meru, iar cele 13 inele simbolizeaza calea spre iluminare. In anul 1979 Boudhanath, a fost inclus in Lista Patrimoniului universal UNESCO. Se spune ca asezamantul budist avand o inaltime de 36 metri a fost construit de regele Sivadeva la sfatul Zeitei Mani Jogini, desi unele surse mentioneaza ca fondator pe Manadeva. vezi vacantele din Stupa Boudhanath

Impresii de calatorie Nepal

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.707.350 zile de vacanta vandute
 • 223.090.724 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Club Eturia Traveller

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia

SC Eturia SRL
Residence: Bucuresti, Romania