Atractii Muntenegru

Eturia - Agentie de turism

Atractii Muntenegru

Muntenegru stat situat in Europa de Sud - Est, avand iesire la Marea Adriatica, se invecineaza cu Croatia la vest, cu Bosnia si Hertegovina la Nord - Vest, cu Serbia si Kosovo la nord - est si Albania la Sud - Est. Capitala si cel mai mare oras este Podgorita.
In anul 2006, in urma unui referendum ce a avut loc la data de 21 mai, fostul principat atestat documentar la 1852 si intrat intr-o uniune statala in 1918, isi declara independenta. La scurt timp dupa declararea independentei, Muntenegru si-a manifestat dorinta de a face parte din Uniunea Europeana si NATO. Muntenegru este clasificat de Banca Mondiala, ca stat cu venituri medii, fiind membru al ONU, al Organizatiei Mondiale a Comertului, Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, al Consiliului European, participant al Acordului Central European al Comertului Liber si membru fondator al Uniunii Mediteraneene.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Cristina

031.9998

office@eturia.ro

Bar

 • Oferte

  Atractii Bar Muntenegru

Orasul port Bar se gaseste in sud - estul statului Muntenegru la tarmul Marii Adriatice. Accesul se face pe sosea sau pe calea ferata Belgrad - Valjevo - Bijelo Polje - Podgorita - Sutomore - Bar. Bar este nu doar port si oras - statiune ci si un veritabil muzeu in aer liber: in zona orasului vechi se afla vestigii istorice printre care Palatul Regal Nikola, bisericile Sfanta Ecaterina si Sfanta Veneranda, fortareata Haj Nehaj, cat si vechile fortificatii ale orasului datand din secolul al XV-lea. In centrul orasului se gaseste cel mai vechi maslin din zona, estimat a avea 2000 de ani. In proximitatea orasului se gasesc alte locatii de plaja: Dobre Vode, Sutomore si Canj.

Biogradska Gora

 • Oferte

  Atractii Biogradska Gora Muntenegru

Biogradska Gora este una dintre cele mai vechi paduri din Europa alaturi de cele de la Fiby - Suedia, Perucica - Bosnia, Bialowieza - Polonia sau cele din Caucaz. Desi nu foarte intinsa (aproximativ 21 km2), padurea contine si arbori batrani de aproape jumatate de mileniu si cu inaltimi de circa 50 m. Printre diferitele specii de copaci: stejar, fag, artar, diverse conifere, sunt intalnite palcuri de feriga si brusture, uriase. Parcul include 26 de habitate in care se gasesc in jur de 220 de specii de plante, 150 de specii de pasari, 10 specii de mamifere. Biogradska Gora se afla in zona muntoasa Bjelasica, in zona centrala a tarii, intre raurile Tara si Lim, fiind limitrof municipalitatilor: Kolasin, Berane, Mojkovac. In zona se gasesc munti cu varfuri de peste 2.000 de metri. Parcul este accesibil pe calea ferata Bar - Belgrad si pe soseaua Podgorita - Belgrad.

Budva

 • Oferte

  Atractii Budva Muntenegru

Avand o impresionanta vechime (peste 2000 de ani), orasul Budva este situat in zona de coasta Budvanska Rivijera considerata principalul centru al turismului din Muntenegru. Zona iese in evidenta prin urbanistica tipic mediteraneana, plajele cu nisip si o intensa viata de noapte, dar si prin climatul si flora mediteraneene. Orasul vechi se intinde pe o mica peninsula; printre obiectivele orasului se numara Biserica Sf. Trojica, unde se afla piatra funerara a marelui scriitor Stjepav Mitrov Ljubisa, Bisericile Sf. Ivan, Sf. Bogorodica, Sf. Sava.

Canionul Tara

 • Oferte

  Atractii Canionul Tara Muntenegru

Una dintre cele mai spectaculoase forme de relief intalnite in Mutenegru este Canionul Tara, aflat pe cursul raului cu acelasi nume. Canionul este al doilea ca marime din lume, fiind intrecut doar de Grand Canyon, din S.U.A.; diferenta de nivel dintre soseaua aflata pe malul raului si culmea muntoasa este de circa 1.300 de metri. Canionul este parte a Parcului National Durmitor si are o lungime de aproximativ 82 km; albia raului cu numeroase repezisuri este o consacrata ruta de rafting in special intre Brstnovica si Scepan Polje. In curgerea sa prin Parcul National, raul are o diferenta de nivel de 3,6 m/km, care, prin aparitia unor cascade ii confera o spectaculozitate deosebita; exista mai bine de 40 de cascade, iar zgomotul lor se aude din departare. Datorita calitatii apei si mediului, cat si incadrarii intr-un sistem ecologic unic, in 1977, Tara a fost inclus in Programul Oamenii si Biosfera (Covjek i Biosfera), prin inscrierea in rezervele mondiale ale biosferei asigurandu-se protectia prin legi si conventii internationale. 

Cetinje

 • Oferte

  Atractii Cetinje Muntenegru

Vechea capitala a Muntenegrului - Cetinje se remarca atat prin arhitectura si asezamintele culturale, dar si prin interferenta dintre climatul continental si aerul marin, sarat ce urca dinspre Marea Adriatica. Centrul istoric, specific secolului al XVIII-lea, atrage foarte multi turisti mai ales pentru vizitarea fostelor sedii de ambasade (acum renovate si transformate in muzee) care ii confera aerul aparte, dar si pentru unele obiective deosebite precum Manastirea Cetinje, unde se afla moastele Sfantului Ioan Botezatorul, reconstruita in nenumarate randuri dupa distrugerile din timpul cuceririlor otomane. Tot aici se gaseste si Muzeul Biljarda, fosta resedinta a poetului si filozofului Petar Petrovic Njegos II (Mitropolit de Muntenegru). Alte atractii sunt Muzeul National de Arta, Academia de Arta, numeroase alte muzee, parcuri sau colina Orlov Krs de unde se desfasoara o panorama incantatoare asupra orasului si a Muntilor Lovcen ce il strajuiesc. Pornind din Cetinje se poate urca pe Muntele Lovcen, unde a fost ridicat in 1974 Mausoleul lui Petru al II-lea (Petar II Petrovic); cele 461 de trepte, atriumul din granit, cariatidele din marmura sunt impresionante. O sculptura grandioasa, opera a renumitului sculptor Ivan Mestrovici il infatiseaza pe Njegos, tot aici se afla si sarcofagul sau.

Herceg Novi

 • Oferte

  Atractii Herceg Novi Muntenegru

Micul oras Herceg Novi (Herteg Novi) situat la intrarea in Golful Kotor are un trecut zbuciumat asemanator cu cel al multor orase ale zonei; orasul a fost rand pe rand sub dominatie romana, bosniaca, venetiana, turca, austriaca, rusa, franceza, italiana, sarba, yugoslava. Numele consacrat sub care este cunoscut Herceg Novi este Castelnuovo asa cum era denumit pe cand era parte a provinciei Albania Veneta care era administrata de Republica Venetiana. Herceg Novi face parte din siragul de destinatii turistice de la Marea Adriatica.

Kotor

 • Oferte

  Atractii Kotor Muntenegru

Orasul Kotor are o vechime apreciabila fiind fondat in anul 168 i.e.n. in timpul Imperiului Roman cand purta numele de Acruvium. De-a lungul vremurilor Kotor a fost un important centru cultural si comercial la tarmul Adriaticii. Zona a fost disputata de Imperiul Bizantin, Venetia, Ungaria, Franta si Austria datorita pozitionarii sale strategice. Cetatea a avut de suferit serios in urma cutremurului din 1979 fiind reconstruită aproape in totalitate cu sprijinul UNESCO. Situat pe tarmul golfului cu acelasi nume, Kotor este resedinta metropolitana ce include si localitatile Dobrota, Risan si Perast. Portul vechi din Kotor este imprejmuit de un zid impresionant construit in perioada Republicii Venetiene cand aceasta era atotputernica in zona. Cateva dintre atractiile orasului sunt Catedrala St. Tryphon, Muzeul Maritim al Muntenegrului, Biserica Maicii Domnului, iar in apropiere de tarm Insula St. George ce contine o frumoasa biserica.

Lacul Skadar

 • Oferte

  Atractii Lacul Skadar Muntenegru

Cel mai mare lac din Peninsula Balcania - Lacul Skadar se afla la granita dintre Muntenegru si Albania. Lungimea maxima este de 48 km iar latimea maxima de 14 km; suprafata lacului este variabila intre 370 - 530 km2, functie de sezon si de debitul Raului Moraca principalul rau care alimenteaza lacul. Prin Raul Bojana, apele lacului sunt drenate in Marea Adriatica. O zona apreciabila din partea muntenegreana a fost declarata parc national in 1983. Fauna zonei include circa 270 de specii de pasari si peste 34 specii de pesti. Pe suprafata lacului se gasesc mai multe mici insule.

Manastirea Ostrog

 • Oferte

  Atractii Manastirea Ostrog Muntenegru

Vizitata de milioane de credinciosi si de turisti, Manastirea Ostrog (supranumita si manastirea din nori) este cioplita in piatra la altitudinea de 900 m. Manastirea adaposteste moastele Sfantului Vasile Ostroschi. Sfantul Vasilie de la Ostrog s-a nascut in Hertegovina, in regiunea Popov, in anul 1610, provenind dintr-o familie evlavioasa. De mic a vietuit la Manastirea Zavala, ajungand apoi calugar la Manastirea Tvrdos din Trebinje, unde a primit numele de monah, Vasilie. A calatorit la marile manastiri din Rusia, a ajuns in locurile sfinte din Israel. Apreciat pentru misionarismul sau inca inainte de 30 de ani a fost facut episcop. Aprig aparator al ortodoxiei s-a retras la Ostrog unde a ajuns staret, apoi a pus bazele asezamantului bisericesc de pe munte. Initial a fost ingropat la Manastirea Vovidenia si apoi mutat la manastirea de pe munte. Despre Sfantul Vasilie de la Ostrog se spune ca avea darul de a vindeca bolile trupului si ale sufletului, iar in jurul lui s-au creat povesti si legende, care circula pe cale orala.

Podgorita

 • Oferte

  Atractii Podgorita Muntenegru

Capitala statului Muntenegru - Podgorita, este cel mai mare oras si principalul centru comercial si cultural al tarii. Situat la mica distanta de situl orasului antic Diocleea, la confluenta raurilor Ribnita si Moraca, Podgorita este atestat documentar ca localitate inca din 1326. Intre 1946 si 1992, orasul s-a numit Titograd in onoarea fostului presedinte al Yogoslaviei, Iosif Broz Tito.
Podgorita se intinde pe 10,4 % din teritoriul tarii si cuprinde circa 29,9 % din populatia tarii. Podgorita este constituit din orasul propriu-zis si doua orase satelit: Golubovici si Tuzi. In anii celui de-al Doilea Razboi Mondial orasul a fost distrus, fiind tinta a circa 70 de bombardamente.
Printre obiectivele turistice si culturale ale orasului se numara Muzeul Marko Miljanov, Centrul de Cercetari Arheologice, Muzeul de Stiinte Naturale, Palatul Petrovici, Muzeul Orasului, Situl Nemanja, monumentele Regelui Nikola Petrovici, al lui Petar Petrovici Njegos, Memorialul - Mausoleu dedicat victimelor bombardamentelor, Catedrala Invierii, Biserica Sfantul Gheorghe, Podul Millennium, situl arheologic Diocleea, Stara Varos (orasul vechi turcesc), podul si Cetatea Ribnica.

Sveti Stefan

 • Oferte

  Atractii Sveti Stefan Muntenegru

Aflata la doar 15 km de Budva se gaseste superba Sveti Stefan, o mica peninsula de o fascinanta frumusete, inclusa intr-un top 10 al celor mai frumoase locuri de pe pamant. In cartea de oaspeti au semnat celebritati ca Orson Welles, Sophia Loren, Regina Elisabeta a II-a sau Silvester Stalone. In fapt Sveti Stefan este o mica insula de mai putin de 2 ha, care in secolul al XV-lea a fost legata de tarm, iar pe insula a fost construit un sistem de fortificatii pentru a apara zona de atacurile otomane venite dinspre mare.  In 1936 a fost construita Vila Milocer ce a fost locuita sezonier de Regina Maria Karadordevic. In perioada Yugoslaviei conduse de Tito, Sveti Stefan a fost amenajata ca rezidenta de vacanta pentru protipendada comunista. In anii 70 zona a fost amenajata ca resort, aici avand loc si conferinte internationale la varf sau reputate concursuri internationale de sah. In anii 2007 - 2009 o ultima renovare a dotat resortul cu cele mai moderne facilitati.

Tivat

 • Oferte

  Atractii Tivat Muntenegru

Candva fosta colonie venetiana, Teodo (numita de greci Thiodhos), Tivat isi are originea in secolul al III-lea i.e.n. Unele cladiri purtand amprenta stilului constructiv venetian exista si astazi. Orasul este situat la sud de Muntii Vrmac. In timp, orasul a fost utilizat ca baza navala de austrieci, italieni si fortele navale yugoslave; deasemeni a fost utilizat ca baza navala si de Libia si Rusia. Tivat reprezinta cel mai mare proiect maritim in care statul muntenegrean a investit dupa iesirea din fosta Iugoslavie. Aici s-a investit in cel mai mare Oras Port din Europa - Porto Montenegro, cu dotari portuare moderne, pentru a adaposti iahturi si diverse alte ambarcatiuni de lux. La finalizarea dotarilor portuare, vor exista peste 600 de dane pentru toate gabaritele, dintre care 130 pentru ambarcatiuni de peste 30 de metri, dar si dane pentru ambarcatiuni de peste 150 de metri. La tarm se afla in plina expansiune un nou cartier cu apartamente si vile de lux, hoteluri de lux, magazine, restaurante, amenajari sportive si de recreere. Din aceste motive, portul a primit supranumele de Noul Monaco al Mediteranei.

Ulcinj

 • Oferte

  Atractii Ulcinj Muntenegru

Fosta colonie greaca in perioada antichitatii, Ulcinj are cea mai lunga plaja de pe tarmul Adriaticei. Orasul se afla la gura de varsare a Raului Bojana in mare; la capatul sudic se gaseste Insula Ada Bojana, loc preferat de kitesurferi si windsurferi. In perioada medievala Ulcinj se numea Cita di Dolcino si vreme de 5 ani a fost locul de domiciliu fortat pentru Miguel Cervantes. Orasul vechi (Stari Grad) iese in evidenta prin vechiul castel cu vedere spre mare.

Zabljak

 • Oferte

  Atractii Zabljak Muntenegru

Micul oras din nordul Muntenegrului - Zabljak este orasul aflat la cea mai ridicata altitudine din Muntenegru (1.456 m), dar si din Balcani. Situat in zona centrala a muntior Durmitor, micul oras este o baza de plecare in drumetii in Parcul National Durmitor. Beneficiind de un climat cu veri calduroase si ierni relativ blande dar favorabile caderilor de zapada, orasul este in prezent un centru al sporturilor de iarna si o baza pentru drumetii montane.

Impresii de calatorie Muntenegru

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.577 zile de vacanta vandute
 • 257.796.566 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia