Port Louis Mauritius

Eturia - Agentie de turism

Port Louis


Port Louis este capitala Republicii Mauritius, cel mai mare oras din tara si principalul port comercial si turistic al insulei. Orasul Port Louis este situat la 20° 10 latitudine sudica si 57° 31 longitudine estica, pe coasta de nord vest a insulei. Intre localitatile districtului cu acelasi nume, se numara Plaine Verte, Chinatown, Ward IV, Vallee Pitot, Tranquebar Port Louis.

De ce ne place noua Port Louis

"Malul vestic al insulei este asemanator cu cel nordic, una dintre atractii fiind capitala Port Louis, un amalgam de istorie si contemporaneitate. Am fost surprinsa de amestecul de religii, desi capitala nu are o supafata foarte mare. Cu toate ca este o insula mica, am trecut pe langa moschei, biserici si temple hinduse, iar tensiunea intre practicantii acestor culte este inexistenta. La muzeul de istorie este expusa celebra pasare DODO, ce a disporut de pe insula cu mult timp in urma, leganda sustinand ca toate exemplarele au fost mancate de catre olandezi. In bazarul central in capitala am gasit o gama varianata de suveniruri cu figurina Dodo, diferite sortimente de ceai, cafea locala, zahar si rom. " Andreea


Piata din centrul istoric al orasului este dominata de statuia primului guvernator francez Bertrand-Francois Mahe de La Bourdonnais considerat parintele orasului. Una dintre cele mai vechi constructii ale orasului este asa zisa Cladire Guvernamentala ridicata in perioada cand a fost guvernator Nicholas de Maupin (1729 - 1735). Port Louis este inconjurat de lantul muntos, Port Louis Moka Range cu cel mai inalte culmi: Le Pouce si Piete. In Port Louis de-a lungul anilor sau pastrat cel mai bine o serie de constructii coloniale printre care se numara fortificatiile cunoscute sub numele de Fort Adelaide sau La Citadelle. Ridicat de britanici in 1835 impresionantul sistem de aparare domina orasul; de pe meterezele sale se poate observa cel mai bine panorama orasului. Intre atractiile orasului se numara Caudan Waterfront, Port Louis bazar, Chinatown si Vechiul Teatru. Capitala are de asemenea, trei muzee care sunt: Muzeul de Istorie Naturala, Muzeul BluePenny si Muzeul Timbrelor. Cel mai mare si mai vechi oficiu postal din Mauritius se afla langa Caudan Waterfront. Situat in inima orasului, in apropierea State Bank Tower, Place dArmes este usor de recunoscut datorita palmierilor inalti. Aceasta este intrarea principala a Port Louis.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist Mauritius

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Port Louis are un climat subtropical cu doua sezoane, influentate de efectele musonilor si moderate de curentii marini. Verile sunt calde cu precipitati extrem de reduse iar iernile sunt blande. Temperaturile medii anuale sunt cuprinse intre 21° C si 35° C, cele mai scazute temperaturi putand fi inregistrate in lunile mai - octombrie cu cea mai scazuta temperatura inregistrata de 10°C. Cea mai umeda perioada este in lunile decembrie - aprilie cu o medie a precipitatiilor de 109 mm. Media de ore insorite este cea mai mica in iunie si cea mai mare in decembrie. Raportat la clima, Port Louis este o destinatie ce poate fi vizitata in tot timpul anului.

Sfaturi de calatorie

Evitati orice deplasare pe timpul noptii (indiferent de regiunea in care se afla, dar mai ales in zonele izolate ale tarii), locurile aglomerate si demonstratiile. Pastrati in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de credit si sa nu le expuna in mod vizibil asupra lor sau in masini. In cazul calatoriei cu mijloace de transport in comun, sa se pastreze atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei.

Impresii de calatorie Mauritius

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.729 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia