Fez Maroc

Eturia - Agentie de turism

Fez


Capitala intelectuala, capitala manufacturiera, fost oras imperial al Marocului, perla a lumii arabe, Fez (Fes) este locul in care simturile sunt tratate regeste. Fez este constituit din trei parti distincte: Fez el Bali (orasul medieval construit in secolul al XIII-lea), Fez Jdid (orasul nou construit in 1912) si La Ville Nouvelle (cartierul francez, cel mai nou cartier al orasului). Medina, Fez el Bali, cea mai mare dintre cele doua medine este impresionanta prin splendoarea si rafinamentul cladirilor sale si se pare ca este cea mai mare zona urbana pietonala din lume; in prezent este inclusa in Lista patrimoniului UNESCO. Vei gasi aici cele mai frumoase sculpturi artizanale in lemn, gravuri in bronz, sculpturi policrome in piatra, coloane si decoratiuni sculptate. Vizitand orasul vei vedea Moscheea Andaluza care domina orasul si cheama credinciosii la slujba si poarta monumentala a Palatului Regal cu elaborate decoratiuni artistice.

De ce ne place noua Fez

"Dintre toate locurile vizitate in Maroc, daca ar trebui sa aleg un singur loc ca fiind cel mai reprezentativ, as alege orasul Fes. Aici am intalnit cladiri construite in timpul ocupatiei franceze de-a lungul bulevardelor largi si cochete ce inconjoara medina cu stradutele sale inguste si intortocheate, presarate cu magazine unde puteai gasi orice (de la esarfe elegante si haine din piele sau matase, pana la lampi traditionale din sticla multicolora, condimente sau fructe proaspete). Doar dupa ce petreci cateva ore in medina poti intelege cu adevarat de ce Fes este considerat capitala culturala si spirituala a Marocului." Stefania Mihalache

"Ajungand in Fez, capitala intelectuala a Marocului, am vizitat celebra sa Medina, cea mai mare medina din lume, un labirint de peste 1000 de alei si stradute in care culorile, mirosurile si zgomotul amintesc de vremea in care orasul era resedinta imperiului marocan. In spatele micilor cladiri vechi de secole se gasesc, insa, adevarate comori ale arhitecturii islamice, moschei, piete si scoli coranice decorate cu impresionante detalii si arabescuri florale, sculptate in lemn de cedru sau piatra. Contrastul urban al Fez-ului este frapant, medinei intortocheate cu constructii autentic medievale opunandu-i-se orasul francez (La Ville Nouvelle) cu bulevardele sale largi marginite de palmieri, centrele comerciale moderne si cartierele rezidentiale elegante, cu case realizate pe doua nivele" Claudia Otel


Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:
Specialist Maroc

ALINA

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Clima in Fez si zonele de proximitate este de tip mediteranean cu influente notabile datorita vecinatatii Muntilor Atlas. Sezonul de vara in intervalul iulie - septembrie este cald si uscat, iar sezonul de iarna decembrie - martie este favorabil precipitatiilor. Maximum de precipitatii apare in lunile februarie - aprilie. Cele mai scazute temperaturi se inregistreaza in lunile ianuarie si februarie cu o medie de 4º - 5ºC iar media anuala a temperaturilor este de 23ºC.

Sfaturi de calatorie

Ospitalitatea marocanilor este cunoscuta de toti cei care au intrat in contact cu acest popor prietenos. Nu este ceva ne-obisnuit ca un marocan pe care l-ai intalnit si cu care ai stat de vorba 10 minute in tren sa-ti dea numarul lui de telefon si sa te invite la cina. A lua masa cu localnicii poate fi o experienta neobisnuita pentru un european: se sta comod pe canapele sau chiar numai pe perne in jurul unei mese rotunde, foarte joase, nu se folosesc scaune si nici tacamuri, se serveste mancarea cu mana direct din platoul principal – experienta apreciata de multi pentru comuniunea si familiaritatea pe care o creeaza, dar cu siguranta neagreabila pentru persoanele mai formale. Fiecare masa este precedata de o adevarata ceremonie se servire a ceaiului, un eveniment deosebit, care semnifica pacea si pri-etenia care se creeaza intre cei ce s-au adunat la o masa pentru a imparti ceea ce au prin gratia divina, indiferent daca e mult sau putin.

Impresii de calatorie Maroc

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.792.248 zile de vacanta vandute
 • 318.925.895 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia