Atractii Malta

Eturia - Agentie de turism

Atractii Malta

Coasta cu apele sale cristaline, golfurile stancoase, plajele cu nisip rosu, piscinele naturale, pesterile subacvatice, toate creeaza un climat minunat, o destinatie de plaja ideala.
Arhipelagul maltez este alcatuit din trei insule: Malta, Gozo si Comino. Insula Malta are o suprafata de 237 km patrati, Gozo de 68 km patrati, iar Comino doar 2 km patrati. Turistii pot descoperi pe insule vestigii ale perioadei preistorice, cand pret de peste 4000 de ani aici s-au perindat mai multe civilizatii. Cele mai impresionante sunt templele din piatra, un exemplu unic al indemanarii unor mesteri vechi.
Cea mai mare comoara a insulei este piatra sa, un tip deosebit de calcar. Aceasta piatra aurie, care i-a castigat Maltei denumirea de Melita, insula de miere, a inspirat 7000 de ani de arhitectura.
Mdina, vechea capitala a insulei, este considerata a fi una dintre cele mai frumoase cetati medievale locuite din Europa. Nu trebuie sa ratati acest labirint de strazi inguste si serpuite presarate cu biserici si palate. Catedrala inchinata Sfintilor Petru si Pavel, cu frumoasa fatada in stil baroc, cu siguranta merita vizitata.
Plajele Maltei sunt in general, mici si stancoase, dar frumusetea apelor de cristal atrage turistii indragostiti de scufundari subacvatice si snorkelling. O importanta atractie turistica o reprezinta Grota Albastra din stanca Insulei Gozo, situata la numai o jumatate de ora cu feribotul fata de Malta. Legendara patrie a nimfei Calypso este un refugiu pitoresc, cu sate vechi, drumuri romantice si vederi panoramice incomparabile ale peisajului si marii. Gozo este insula perfecta pentru a te refugia pur si simplu pentru o clipa. Insula va ofera si varietate, cu propria sa viata cultural si diferitele facilitati sportive.
Insula Comino, situata la jumatatea distantei dintre Gozo si Malta, este de asemenea un paradis pentru scufundatori, pentru iubitorii sportului cu vela, scafandri, surferi si drumeti. Comino este locul unde vin cei care nu doresc agitatie si distractie, ci pur si simplu un concediu linistit. Comino are un singur hotel, dar este un adevarat paradis pentru cei care isi doresc sa revina la simplitate. Laguna albastra a insulei Comino, cu apa sa de culoare turcoaz si plaja aurie, poate constitui ingredientul perfect pentru o excursie unica.
La statutul de destinatie de vis contribuie si clima prietenoasa de pe intreg parcursul anului, trecutul de colonie britanica, ceea ce face ca cei mai multi dintre locuitori sa vorbeasca sau sa inteleaga universala limba engleza, precum si comorile arhitecturale ori operele de arta existente in capitala Valletta. Orasul a fost introdus pe lista patrimoniului universal UNESCO.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Florin

031.9998

office@eturia.ro

Malta

 • Oferte

  Atractii Malta Malta

Din apele Marii Mediterane apare acest mic si totusi urias arhipelag plin de comori incredibile. Situata la poarta Africii si a Orientului, la 90 km sud de Sicilia, Malta se bucura in liniste de mare si soare. Coasta cu apele sale cristaline, golfurile stancoase, plajele cu nisip rosu, piscinele naturale, pesterile subacvatice, toate creeaza un climat minunat, o destinatie de plaja ideala. Arhipelagul maltez este alcatuit din trei insule: Malta, Gozo si Comino. Vizitatorii pot descoperi pe insule vestigii martore a peste 4000 de ani de istorie, aici perindandu-se mai multe civilizatii. Cele mai impresionante sunt templele din piatra, un exemplu unic al indemanarii unor mesteri vechi. Desi mic ca intindere Statul Malta este unul dintre cele mai mici si mai dens populate state ale lumii. Malta figureaza pe Lista Patrimoniului Universal UNESCO cu urmatoarele obiective: La Valleta, Hipogeul din Hal Saflieni si Templele megalitice din insulele Malta si Gozo.

Marsaxlokk

 • Oferte

  Atractii Marsaxlokk Malta

Marsaxlokk este unul dintre cele mai pitoresti sate pescaresti din intreaga insula; plimbandu-te de-a lungul tarmului vei putea descoperi viata pescarilor locali si vei putea admira traditionalele barci de pescuit viu colorate, numite de localnici Luzzu. Aici exista si o piata unde se gasesc diverse obiecte de artizanat si suveniruri.

Valletta

 • Oferte

  Atractii Valletta Malta

Numita si Orasul Cavalerilor - La Valleta, capitala Maltei este zona in care intr-un areal de 55 ha se gasesc circa 320 de monumente istorice. Avand originile in secolul al XVI-lea, La Valleta a fost unul dintre primele orase construit potrivit unui plan de urbanism, cu strazi, locuinte, piete si sisteme urbane atent proiectate. Situat pe coasta estica a Maltei, orasul La Valletta este un complex de palate si muzee presarate in reteaua de strazi paralele a asezarii de tip mediteranean, protejate in exterior de fortificatii masive ridicate din blocuri de piatra de culoarea mierii. La Valleta este unul dintre cele mai rare site-uri urbane locuite, care si-a pastrat aproape toate elementele caracteristice structurii sale initiale.

Comino

 • Oferte

  Atractii Comino Malta

Insula Comino, situata la jumatatea distantei dintre Gozo si Malta, este de asemenea un paradis pentru scufundatori, pentru iubitorii sportului cu vela, scafandri, surferi si drumeti. Comino este locul unde vin cei care nu doresc agitatie si distractie, ci pur si simplu un concediu linistit. Comino are un singur hotel, dar este un adevarat paradis pentru cei care isi doresc sa revina la simplitate. Laguna albastra a insulei Comino, cu apa sa de culoare turcoaz si plaja aurie, poate constitui ingredientul perfect pentru o excursie unica. O serie de constructii defensive cum e Turnul Sfanta Maria, intregesc peisajul mirific, dandu-i o nota mistica.

Insula Gozo

 • Oferte

  Atractii Insula Gozo Malta

Micuta insula Gozo de doar 14 km in lungime si 7 km latime adaposteste importante vestigii fiind inclusa din anul 1980 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Despre insula Gozo se povesteste ca in antichitate, pe cand purta numele de Ogygia, ar fi fost chiar locul unde a ajuns Ulise, si unde acesta a ramas timp de sapte ani. Gozo este un amestec superb de plaje fine, dealuri rotunde si case frumoase. Dupa o introducere in mitologia greaca, la pestera frumoasei Calypso, puteti continua cu biserica Ta’ Pinu, considerata de multi credinciosi un loc sfant, facator de minuni. Continuati apoi cu Feresatra Albastra, unde marea si stancile vor da parca un spectacol de neuitat si Citadela Gran Castello, cetatea in stil arab. Satul de pescari Xlendi (Golful Nimfelor) merita din plin o vizita de cateva ore pentru atmosfera relaxanta si farmecul sau aparte.

Impresii de calatorie Malta

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.735.883 zile de vacanta vandute
 • 256.148.397 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia