Atractii Libia

Eturia - Agentie de turism

Atractii Libia

Lunga istorie a Libiei este caracterizata prin numeroase suisuri si coborasuri, marturie a acestui fapt stand multele sale monumente istorice: de la gravurile din muntii Akakus la picturile rupestre din Pesterile Matchandoush, de la orasele: Jarma, Zakakra si Sabha in sud, la cele din centrul tarii precum Ghirza Ghirza.
De-a lungul secolelor, Libia a fost camin pentru numeroase popoare ce au lasat in urma lor un tezaur cultural, pe aici perindandu-se fenicienii, vechii greci, romanii si bizantinii in antichitate, urmati de soldatii lui Uqba ibn Nafi si cei ai Imperiului Otoman.
Prima destinatie a Libiei si cea mai vizitata de turisti este Tripoli, cel mai mare oras si Regina Marilor. Acesta este un sit istoric, un oras specific civilizatiei islamice, artei arabe si artizanatului local, unde fiecare cladire, fiecare monument spune o poveste.
Romanii au ridicat orasele Oea, Sabratha si Leptis Magna, iar intreaga regiune a fost numita Tripolis (trei orase). Dintre acestea, Oea, fosta asezare pe a carei vatra se ridica actualul oras, a fost distrusa si reconstruita de nenumarati cuceritori pastrand din vechea glorie romana doar numele: Tripoli. In acelasi timp, ingropat sub nisip a dormit, Leptis Magna fiind astazi mai bine conservat oras antic din lume si totodata cel mai mare.
Vechiul oras Tripoli s-a schimbat foarte putin in ultimele 2000 de ani, fiind un labirint de stradute nepavate atat de inguste incat pe unele nu incape nici o masina dar si o gradina luxurianta plina de maslini, palmieri, portocali si vita de vie. In vreme ce aici timpul pare incremenit, la cativa kilometri in lungul coastei s-a ridicat zona noua a orasului ce gazduieste poduri suspendate, bulevarde largi, parcuri si cladiri inalte, blocuri de birouri, intr-un cuvant, un cu totul alt oras, unul modern si occidental.
Calatorului fascinat de desert si de lumea magica a oazelor, pe masura ce inainteaza in marea de nisip, val dupa val, i se vor arata oaze racoritoare iar intre ele, Bijuteria Desertului, Ghadames, un ameste de frumusete naturala, monumente istorice si un stil arhitectonic specific.
Daca sunteti pasionati de artizanat si cumparaturi, in Libia va veti putea satisface aceasta placere, mai ales in pietele populare unde veti descoperi multe produse traditionale de artizanat de la imbracaminte, covoare la bijuterii din aur si argint, de la articole din piele la vase si decoratiuni din ceramica.

Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

Raluca

031.9998

office@eturia.ro

Cyrene

 • Oferte

  Atractii Cyrene Libia

Vechile orase romane sunt destul de bine reprezentate in intreaga Africa de Nord, dar se dovedeste greu de gasit un sit cu ruine grecesti mai bine conservat decat Cyrene. Nu doar faptul de a se afla intr-un cadru natural deosebit la baza muntilor Akhdar, orientata catre Marea Mediterana, ci si faptul de a fi partial excavata ii dau un farmec aparte. Situl orasului se intinde pe o suprafata de mai bine de 1 km², dar in jur se intinde o necropola cu o suprafata de 10km², existand inca sute de morminte taiate in dealuri, multe dintre ele avand forme ce sugereaza mausolee sau temple ce nu au fost dezvelite. Cyrene face parte din Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Leptis Magna

 • Oferte

  Atractii Leptis Magna Libia

In Leptis Magna, unul dintre cele mai mari si mai bine conservate orase ale antichitatii se poate admira ceea ce in Italia sau in alte locuri doar se sugereaza: strazi pietruite si cu rigole de scurgere, piata cu locul in care era marcat cotul ca unitate de masura, amfiteatrul aproape intact, bucati imense de marmura prelucrate pe jumatate pentru a deveni coloane, terme calde si reci.

Sabratha

 • Oferte

  Atractii Sabratha Libia

Sabratha, situata pe coasta Mediteranei la aproximativ 65 km vest de Tripoli in districtul Zawia, cel mai vestic al oras dintre cele trei orase de Tripoli a fost fondat de catre fenicieni probabil in preajma anului 500 i.e.n. si a atins apogeul dezvoltarii sale in vremea domniei lui Septimus Severus. Orasul a fost distrus in mare parte in timpul cutremurului din 365 si reconstruit la o scara mai mica de guvernatorii bizantini. La 100 de ani de la cucerirea araba, portul a decazut, comertul s-a redus si Sabratha a ramas doar un sat. Situl arheologic de aici a fost inscris in Patrimoniul universal UNESCO in anul1982.

Tripoli

 • Oferte

  Atractii Tripoli Libia

Tripoli, sau Tarabalus Al-Gharb, ce se traduce in araba Tripoli al Occidentului, este un oras important Si capitala a Libiei. Bucurandu-se de un climat mediteranean, cu veri uscate si calduroase, ierni reci si precipitatii modeste influentat de desertul Sahara si Marea Mediterana, vechiul oras fortuit de la Tripoli, Medina, este unul dintre siturile clasice ale Mediteranei.
Planul de baza al strazilor a fost stabilit in perioada romana, cand zidurile au fost construite pe laturile dinspre uscat impotriva atacurilor din interior supravietuind mai multor invazii, fiecare cuceritor reparand stricaciunile facute. In secolul al VIII lea conducatorul cetatii a construit un zid pe malul marii, spre oras, 3 porti asigurand accesul Bab Zanata spre vest, Bab Hawara spre est si Bab Al-Bahr pe zidul nordic.

Ubari

 • Oferte

  Atractii Ubari Libia

Orasul Ubari este situat in oaza cu acelasi nume din sud vestul Libiei. Valea Ubari face legatura intre Podisul Messak Sattafat si dunele de nisip de la Idhan Ubari. Oaza este a doua ca marime dupa Kel Ajjer Tuareg, avand in apropiere Germa si Garran.

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.736.696 zile de vacanta vandute
 • 258.093.577 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia