Vientiane Laos

Eturia - Agentie de turism

Vientiane


Vientiane cu vechea denumire de Sisattanak, capitala a statului Laos este situat pe valea Fluviului Mekong si este si cel mai mare oras al tarii. Originea orasului este foarte veche, insa afirmarea sa ca centru urban si administrativ dateaza din anul 1354 cand Fa Ngum a fondat Regatul Lan Xang. Cateva dintre punctele de interes ale orasului sunt: Parcul lui Buddha, Templul Haw Phra Kaew (ce este in acelasi timp muzeu si scoala), Monumentul Patuxai (monument dedicat independentei), Pha That Luang - cel mai venerat sanctuar din Laos, Templul Wat Ong Teu Mahawihan, Templul Wat Si Muang cu faimoasa columna de piatra, ridicata pe locul de intemeiere al orasului, Piata Talat Sao (piata matinala a orasului), Muzeul National Lao. Vientiane este primul oras cultural al tarii si principala poarta de intrare in Laos, datorata Aeroportului International Wattay.

De ce ne place Vientiane

"Vientiane, capitala Laos-ului este un oras linistit si pitoresc cu o mare diversitate de astfel de temple si pagode. Am inceput cu vizitarea templului Wat Si Saket cel mai vechi templu din Laos si totodata principalul punct de atractie de aici si unde poti admira mii de statuete in miniatura infatisandu-l pe Buddha; la fel de interesanta mi s-a parut si stupa Pha That Luang, o monumentala structura sacra si spirituala budista, finalul de zi culminand cu Arcul de Triumf - Monumentul Patuxai ce ne-a oferit o panorama incantatoare asupra capitalei Laos-ului." Alina Stoica


Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Clima in Vientiane si imprejurimi este tropical musonica, cu doua sezoane: sezonul uscat si sezonul umed (musonic). Sezonul uscat dureaza din noiembrie si pana in martie, aprilie fiind debutul sezonului musonic care dureaza circa 7 luni. In sezonul uscat temperaturile sunt mai ridicate decat in sezonul umed. Media anuala a temparaturilor maxime este de 31° C, iar media temperaturilor minime este de 21° C. Cea mai calduroasa perioada este din februarie si pana in septembrie. In perioada sezonului uscat (noiembrie - martie) nivelul umiditatii si a temperaturilor este acceptabil. Cea mai umeda perioada este din mai si pana in septembrie, media anuala a precipitatiilor fiind de 1660 mm, iar a umiditatii de 75 %.

Sfaturi de calatorie

Regulile de conduita privind vestimentatia, atat in oras cat si in zonele rurale, sunt destul de conservatoare. Ca sa nu ofensati pe nimeni, trebuie sa purtati haine decente in locurile publice (recomandat atat pentru femei cat si pentru barbati), care sa va acopere picioarele si mainile, fiind acceptate doar manecile scurte si pantalonii trei sferturi. Pentru tot timpul anului se recomanda sa purtati haine subtiri, usoare, de bumbac, pantaloni si camasi cu maneci lungi, mai ales la apus, pentru a evita intepaturile tantarilor.

Impresii de calatorie Laos

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.792.248 zile de vacanta vandute
 • 318.925.895 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia