Safari Big Five Kenya

Eturia - Agentie de turism

Safari Big Five


Termenul Big Five a fost introdus de vanatori si reuneste cele mai greu de vanat cinci mari mamifere ale Africii. Termenul este utilizat de majoritatea turistilor si a ghizilor de safari. Mamiferele care fac parte din acest grup sunt:

Leul (Panthera Leo) cea mai mare felina carnivora din Africa. Leul mascul poate fi recunoscut usor datorita coamei sale si poate  cantari pana la 250 kg. Femelele sunt mult mai mici, cantarind pana la  150 kg. Cu toate ca este cunoscut ca "regele junglei", leul este un  animal care traieste in campii deschise, si poate fi gasit in toata  Africa. Chiar si asa, este o specie in pericol, populatii semnificative  gasindu-se doar in parcuri nationale din Tanzania si Africa de Sud.
Elefantul African (Loxodonta Africana) este cel mai mare erbivor, avand o piele groasa, lipsita aproape in totalitate de par, cu trompa lunga si flexibila, cu incisivi lungi si curbati, din fildes, si urechile mari cu care isi asigura ventilatia. Exista doua subspeciii: Elefantul African de Jungla (Loxodonta cyclotis) si Elefantul African de Savana (Loxodonta africana).
Bivolul Salbatic (Syncerus Caffer) este face parte din specia bovidelor de largi dimensiuni.Printre mamiferele erbivore, bivolul african este singurul care da dovada de o agresivitate iesita din comun, completata de o inteligenta remarcabila, dupa cum poate confirma orice vanator sau cercetator care a studiat modul de viata al acestei specii. Este raportat ca cel mai periculos dintre cele cinci mamifere, ocupand primul loc la numarul victimelor umane.
Leopardul (Panthera Pardus) este o felina mare, carnivora. Blana sa este de culoare galbenă, cu pete negre. Leoparzii sunt animale nocturne. Leopardul este vestit pentru capacitatea sa de adaptare, iar datorita simturilor sale excelent dezvoltate si a desenului blanii, ramane nevazut daca este nevoie. Leoparzii sunt cel mai greu de vanat, intrucat, alaturi de un permis special, sunt necesare cateva saptamani de  urmarit.
Rinocerul este un erbivor de mari dimensiuni, cu piele extrem de groasa, avand unul sau doua coarne prezente pe partea anterioara a botului iar corpul lor depaseste la maturitate lungimea de 4 metri. Au vederea slaba, dar auzul si mirosul sunt foarte dezvoltate. In Africa, exista 2 specii de rinocer: Rinocerul Negru (Diceros bicornis) si Rinocerul Alb (Ceratotherium simum).
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:
Specialist Kenya

SABRINA

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Luna iulie este potrivita pentru un safari; temperaturile nu sunt foarte ridicate si este sezon uscat, iar marele avantaj este ca poate fi urmarita Marea Migratie a Antilopelor in Maasai Mara, venind dinspre Serengeti – o experienta cu adevarat unica.
Programul poate fi in intregime customizat, putand adauga oricare dintre parcurile mentionate. Amboseli este celebru pentru turmele numeroase de elefanti, Lacul Manyara pentru leii cataratori si poate fi recomandat Ndutu – arie situata in nordul parcului Serengeti si care se remarca printr-o mare diversitate a speciilor.
In Serengeti poate fi inclusa si o calatorie cu balonul cu aer cald, pentru a admira panorama de la inaltime, iar Ngorongoro este o experienta unica in sine fiind vorba de o arie de conservare situata in interiorul unui crater vulcanic.
Un safari in Maasai Mara in perioada migratiei este un mare plus.

Sfaturi de calatorie

Intrucat in cadrul unui safari este important confortul si nu stilul vestimentar, se recomanda imbracaminte si incaltaminte cat mai comoda si usoara, care sa nu ingreuneze mersul si in care sa va simtiti cat mai confortabil. De asemenea, se recomanda haine lejere, preferabil din bumbac si este bine sa purtati pantaloni lungi si bluze cu maneca lunga, astfel incat sa nu va expuneti foarte mult soarelui arzator. In general dimineata si seara este important sa purtati haine care sa acopere cat mai mult din suprafata pielii, intrucat acestea sunt momentele zilei cand tantarii sunt cei mai activi.

Impresii de calatorie Kenya

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.575 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia