Sarbatoarea ciresilor infloriti Japonia

Eturia - Agentie de turism

Sarbatoarea ciresilor infloriti


Venirea primaverii in Japonia coincide cu celebrul sezon Sakura iar turistii experimenteaza templele antice si peisajul rafinat, precum si facilitatile ultra-moderne ale Japoniei, in decorul fascinant al florilor de cires ce picteaza tara in roz si alb.
Primavara este asteptata cu nerabdare in Japonia pentru ca sezonul ciresilor, sarbatorit de secole in spatii publice sau private, aduce oamenii laolalta pentru a contempla maretia delicatelor flori. Cuvintele „Sakura no hana ga sakimasu” (Infloresc ciresii) sunt spuse cu bucurie pretutindeni in Japonia iar milioane de oameni calatoresc special pentru aroma si pentru spectacolul oferit de acesti pomi.
Spectacolul florilor de cires tine cateva zile si se incheie printr-o ninsoare de petale roz. Florile de cires sunt asociate cu trecerea in nefiinta si prin extensie, cu impacarea in fata mortii. Pasiunea japonezilor este atat de mare pentru florile de cires, incat unii calatoresc din sud spre nord, o data cu frontul de aer cald care deschide bobocii, pentru a vedea minunea infloririi lor. 

Motive pentru a vizita Sarbatoarea ciresilor infloriti

1 Festivalurile florilor de cires (sakura)

2 Decorul fascinant si peisajul rafinat

De ce ne place noua Sarbatoarea ciresilor infloriti

"Japonia le apartine japonezilor prin mandat ceresc. Asa spune shintoismul dar totusi... in aprilie, in plina Sakura, daca stii sa te bucuri, sa contempli delicatele flori vei simti ca Japonia iti apartine tie." Ana Todirel


Legate in special de perioada de inflorire a ciresilor, festivalurile florilor de cires (sakura) sunt unele dintre cele mai cunoscute si mai vechi traditii japoneze. In perioada Heian (794-1185), admirarea infloririi ciresilor era rezervata numai clasei aristocrate. Odata cu perioada Momoyama (1568-1600), insa, obiceiul s-a extins in randurile intregii populatii, iar astazi a devenit un ritual national. In Japonia exista peste 400 de specii de ciresi care nu sunt plantati pentru fructe, ci numai pentru flori.
Florile de cires, denumite sakura in japoneza, sunt luate foarte serios in Japonia. Orice turist sau vizitator poate sa observe ca nu e doar un eveniment trecator, ci atunci cand le vine vremea, ciresii sunt ridicati la rangul de zei. Sakura este peste tot: in arta, in cestile de ceai, in reclamele de la TV, pe hartiile de impachetat cadouri, pe tricourile oamenilor. Si nu e vorba doar de o actiune cu caracter comercial; ciresii infloriti devin a doua stema a Japoniei si un brand de tara sezonier.
Cea mai iubita specie de cires in Japonia este Somei Yoshino. Florile acestui cires sunt de o culoare alba aproape imaculata, cu nuante roz pal la florile apropiate de tulpina. De obicei, aceste flori infloresc si cad intr-o saptamana, inainte de inmugurirea frunzelor, copacii fiind albi din varf pana jos, la pamant.
Florile de cires ocupa un loc special in cultura si in inimile japonezilor. Acest lucru provine din legatura stransa a japonezilor cu natura si tot ceea ce inseamna aceasta, cat si din credinta de nestramutat ca natura, oricate obstacole le-ar pune in cale, este parte foarte importanta din viata lor si trebuie pretuita, chiar idolatrizata.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist:

CRISTINA

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Perioada de inflorire incepe cu luna ianuarie in Okinawa si culmineaza cu o adevarata “explozie de flori” spre sfarsitul lui martie si inceputul lui aprilie, in special in regiunea Honshu. In Hokkaido, sakura atinge maximul de frumusete in luna mai, in iunie fiind sfarsitul perioadei de inflorire. In fiecare an, Agentia Meteorologica japoneza urmareste, impreuna cu publicul, sakura zensen (frontul florilor de cires), pe masura ce se muta spre nordul arhipelagului. La Kyoto si Tokyo, sezonul florilor de cires incepe la in primele zile ale lunii aprilie.
In insula principala, Honshu, in  martie florile de prun sunt un semn ca frigul iernii a trecut, iar primavara este chiar dupa colt, urmat intre sfarsitul lunii martie si inceputul lunii aprilie de florile de cires, punct culminant al acestui sezon ce abunda de vederi splendide ale muntilor, campiilor si gradinilor acoperite in roz delicat. In aceasta perioada temperaturile pe timp de zi vor fi placute intre 14 si 20°C, iar sansele de ploaie sunt ridicate.

Sfaturi de calatorie

In Japonia bacsisul nu este asteptat si in multe situatii oferirea acestuia poate fi considerata o lipsa de politete. Totusi atunci cand stati la un ryokan este recomandat sa lasati o mica suma de bani menajerei care va servi masa si va aranja saltelele futon.

Impresii de calatorie Japonia

Experienta

 • 10 ani de turism
 • 1.706.749 zile de vacanta vandute
 • 222.330.700 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu 322 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Club Eturia Traveller

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului

Statistici Eturia

SC Eturia SRL
Residence: Bucuresti, Romania