Kyoto
Fondat in anul 794 si purtand numele de Heyan-kyo - insemnand „capitala pacii si a linistii”, Kyoto a devenit in timp un amalgam de culturi, asimiland diverse influente exercitate de curtea imperiala, nobilime, samurai, ori patroni ai buddhismului Zen. Vei admira aici nu mai putin de 17 situri inscrise pe lista Patrimoniului UNESCO, peste 1600 de temple budiste si peste 400 de sanctuare Shintō; nu degeaba se spune ca acest oras se ridica la rangul Parisului si al Romei in ceea ce priveste incarcatura culturala si istorica. Kyoto este pe lista oraselor pe care oricine ar trebui sa le viziteze macar o data in viata.
Motive pentru a vizita Kyoto
1 Temple fabuloase
2
Parcuri inmiresmate de ciresii infloriti
3
Arhitectura cladirilor din Gion
4
Portul traditional si zambetul oamenilor
De ce ne place noua Kyoto
"In Kyoto vei descoperi Japonia pe care o pastrezi in imaginatie: gradini neasemuite, casute ascunse ale poetilor si artistilor, porti de piatra arcuite, gheise disparand in spatele unei usi ascunse..."
"Peste toate bijuteria acestei tari ramane Kyoto. Kyoto este mai mult decat un oras, este esenta spiritului si a traditiilor japoneze in toate aspectele. Templele sunt cu adevarat fabuloase si iti este greu sa te desparti de fiecare in parte. Parcurile cu mireasma imbatatoare a ciresilor infloriti, stradutele si arhitectura caldirilor din Gion, zambetul oamenilor si coloritul portului traditional te fac in mare parte sa vrei sa ramai aici. Iar o seara cu o cina in compania unei Maiko este tot ceea ce ai nevoie pentru a-ti implini intreaga viziune despre acest popor minunat.
" Sorin Stoica
Centru cultural si religios de frunte al Japoniei, orasul are peste 2.000 temple si altare vechi, 37 de universitati si colegii si 24 de muzee. Kyoto este cunoscut si pentru splendidele festivaluri anuale, cat si pentru superbele sale gradini.
Trimite-ne o cerere online:
Sfaturi de calatorie
Daca se viziteaza temple, este important sa fiti imbracat decent, atat barbatii cat si femeile trebuie sa aiba umerii si genunchii acoperiti.
Comportamentul intr-un templu trebuie sa fie decent si plin de respect. Se considera lipsa de politete sa intrati in aceste locuri in pantaloni scurti sau stramti, cu fuste mini sau cu tricouri cu bretele.
Este acceptat sa ramaneti incaltati atunci cand vizitati exteriorul unui templu, dar daca doriti sa pasiti in interior, unde sunt prezente imaginile sacre ale zeilor, va trebui sa lasati incaltamintea la intrare.
In templele budiste nu este permis sa aveti capul la o inaltime mai mare decat cea a lui Buddha, de aceea in unele locatii veti fi invitati sa stati pe jos. Calugarilor budisti le este interzis sa atinga sau sa fie atinsi de o femeie si chiar sa accepte ceva din mana unei femei.