Toscana Italia

Eturia - Agentie de turism

Toscana


Toscana este regiunea Italiei unde oricine ajunge acolo viseaza sa locuiasca pe meleagurile sale. Cat cuprinzi cu ochii, vezi dealurile pline de vii si de maslini, iar in varful lor, pe ici pe colo cate o vila sau o bisericuta. Acel peisaj perfect pe care multi din noi si-l pun ca wallpaper pe desktop.

Ani la rand trec si Toscana isi pastreaza farmecul nelasandu-se scoasa din propriul ritm de absolut nimic. Linistea locurilor, oamenii mult mai calmi fata de alte regiuni ale Italiei, mancarea absolut dumnezeiasca, artele, istoria si cultura iti vor transforma vacanta in maximul suprem pe care il poti cere de la aceasta. Toscana este pozitionata in centrul Italiei, are o suprafata de aproximativ 23.000 km si se invecineaza la nord cu Liguria si Emiglia Romagna, la est cu Umbria, la sud cu Lazio si la vest cu Marea Tireniana. Se spune despre Toscana ca este cea mai frumoasa regiune din Italia. Perioada renascentista si-a pus aici amprenta si o vezi la tot pasul in arhitectura, in arta, in sculpturi, in gastronomie si in felul de a fi al oamenilor. Pe langa arta, Toscana mai este renumita si pentru vinurile sale: Chianti, Brunello di Montalcino si Morellino di Scansano. Inchipuie-ti cum e sa savurezi un vin bun, asezat pe o banca de lemn la umbra unui maslin si privind in departare la peisajul infinit. Toscana ascunde si cateva nestemate ce te vor arunca si mai mult istorie, te vor umple de uimire si te vor delecta cu frumusetea unei ere de mult apuse: Florenta, Siena, Pisa si Livorno.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist Italia

Florin

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Cele mai bune perioade din an pentru a vizita Toscana sunt primavara si toamna cand vremea este foarte placuta, cu cateva grade in plus fata de Romania. Primavara natura renaste, parcurile sunt foarte frumoase, temperatura este perfecta (undeva la 20 de grade) si nici nu este atat de aglomerat. Pe perioada verii temperaturile cresc simtitor si in unele orase precum Florenta, acestea par de nesuportat. Este plin de turisti, cozile la atractiile turistice parca nu se mai termina, temperatura este ridicata, iar preturile aproape ca se dubleaza. In luna august majoritatea populatiei isi ia concediu si este foarte probabil sa gasiti magazine, restaurante si hoteluri inchise in timpul zilei. Prin urmare luna august este perioada in care nu este recomandat sa calatoriti in Italia. Toamna este foarte placuta. Temperaturile incep sa scada, pe dealuri localnicii culeg viile, o buna ocazie sa si participati la procesul de producere a renumitului vin. Pe perioada iernii multe hoteluri si restaurante sunt inchise, fie pentru restaurare, fie pentru ca nu au clienti, insa daca doriti sa evadati din gerul si zapada de acasa, puteti face o escapada.

Sfaturi de calatorie

Daca optati sa va deplasati cu autoturismul trebuie sa stiti ca intrarea in Italia se face pe auto-strada, si nu exista un punct vamal.

Atentie!!! Cand intrati pe o auto-strada in Italia NU UITATI sa achizionati „biglietto” de la punc-tele instalate la fiecare intrare pe autostrada.

Impresii de calatorie Italia

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.726 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia