Ghetarii, Vulcanii si Relieful Glaciar Islanda

Eturia - Agentie de turism

Ghetarii, Vulcanii si Relieful Glaciar


Islanda este un teritoriu spectaculos. Bucati imense de gheata albastra plutesc pe apele lacurilor glaciare marginite de noroi care fierbe. Aici intalnim munti cu creste zimtate, vulcani, gheizere, ghetari, tasniri de gaze si uriase intinderi de campuri contorsionate de lava. Insula este situata exact deasupra locului de intalnire a doua placi tectonice ale Pamantului, pe o frontiera vulcanica, numita Dorsala Median Atlantica. Drept urmare, o treime din cantitatea totala de lava care a erupt de sub scoarta in ultimii 500 de ani s-a revarsat chiar aici si exista atat de multe izvoare termale, incat aproape toate locuintele si cladirile au incalzire geotermala. Pe de alta parte, la suprafata se afla ghetari uriasi si rauri bogate care curg din ei. Aproape jumatate din suprafata Islandei, care este de provenienta vulcanica recenta, se ridica pana la inaltimi cu putin peste 2.000 m, 11 % din teritoriu fiind acoperit de trei mari ghetari: Vatnajokull - 8.300 km²; Langjokull - 953 km² si Hofsjokull - 925 km².
Vatnajokull este cel mai mare si mai voluminos ghetar al Islandei, dar si primul din Europa, situat in sud-estul insulei, cu o suprafata totala de 8.100 km² si un volum de 3.100 km³ acopera mai mult de 8 % din tara si inca adaposteste sub calota sa glaciara un numar de 7 vulcani activi. Ghetarul Vatnajokull, contine atata gheata cat toti ceilalti ghetari ai Europei la un loc, gheata la baza are vechimea estimata la circa 1000 de ani. Ghetarul face parte din Parcul National Skaftafell Vatnajokull, cel mai mare parc national din Europa. De o frumusete inegalabila si cu o mare varietate naturala, parcul incanta privirea prin spectacolul oferit: paduri intinse de mesteacan, vegetatia bogata, rigole, canioane, cascade, vai suspendate, iceberguri, tuneluri si arcade de gheata, lacuri glaciare si multe altele.

De ce ne plac Ghetarii, Vulcanii si Relieful Glaciar

"In tinuturile inalte am facut un facut un safari cu masina pe Ghetarul Langjökull, al doilea ca marime din Islanda. Ma gandeam ca e nevoie de multa maiestrie pentru a evita portiunile de gheata subtire sau crevasele ce se cascau intr-un hau imens chiar langa portiera masinii noastre." Daniela Shah

"Localnicii se asteapta acum dintr-o clipa intr-alta sa erupa Katla, vulcanul activ acoperit de Ghetarul Mýrdalsjökull.... Ei cred ca aici se afla si intrarea catre taramurile intunericului, dar inca mai exista dispute, pentru ca unii cred ca aceasta intrare este prin Muntele Hekla nu prin Katla" Daniela Shah

"Geysir, sau Marele Gheizer, este de fapt cel care a dat numele de gheizere pentru izvoarele fierbinti din intreaga lume si inseamna in limba islandeza a erupe. In perioada in care era activ arunca apa clocotita la o inaltime de 60 m, insa de la ultimul cutremur, in urma cu cativa ani, a ramas in stare latenta, iar localnicii spun razand ca i s-au infundat supapele de evacuare. Cu toate acestea, aici am avut parte de un spectacol in sine, pentru ca Izvorul Strokkur, situat in apropiere de Geysir, ne-a oferit imagini remarcabile, de la bula uriasa de apa clocotita, ce se formeaza inainte de a erupe, pana la jetul spectaculos aruncat intermitent spre cer, pana la 20 m, la fiecare 5-10 min" Daniela Shah


Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Florin

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Cea mai buna perioada de a vizita Islanda este cea cuprinsa intre mijlocul lunii iunie si august, cu toate ca multe facilitati de cazare nu sunt deschise decat din luna iulie, din cauza caderilor de zapada.

Impresii de calatorie Islanda

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.726 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia