Cascadele si Parcurile Nationale Islanda

Eturia - Agentie de turism

Cascadele si Parcurile Nationale


Islanda este cunoscuta pentru cascadele sale impresionante, atat ca dimensiuni cat si ca debit si pentru spectaculoasele peisaje ale parcurilor sale nationale (Vatnajökull, Snæfellsjökull, Jokulsargljufur sau Þingvellir).

De ce ne plac Cascadele si Parcurile Nationale

"Am admirat apoi simfonia de culori rasfrante in apa micului lac din craterul stins al vulcanului Keri├░, iar dupa aceea am vazut unele dintre cele mai frumoase cascade, cateva dintre sutele care se revarsa pe teritoriul Islandei. In mod ciudat zgomotul de tunet al Cascadei Gullfoss, nici nu se aude in parcarea unde te lasa masina, incat te intrebi cat de departe esti de cascada, sau daca acesta este "deschisa" astazi. Dar poteca pe care ajungi acolo este destul de scurta si pe masura ce te apropii, este din ce in ce mai greu sa auzi ce spune cel de langa tine. Cascada este cu adevarat impresionanta, iar aici am vazut nascandu-se din spuma apelor un superb curcubeu" Daniela Shah

"La Seljalandsfoss a fost prima data cand am mers in spatele unei cascade, de unde poti privi lumea dintr-o perspectiva interesanta, printre stropii de apa" Daniela Shah

"Ploua usor cand am ajuns la Cascada Sk├│gafoss, iar boarea de apa purtata de vant da o nuanta de verde ireal ierbii de pe stancile dimprejur, incat te astepti sa apara in orice moment si elful care locuieste acolo" Daniela Shah


Dettifoss este cascada cea mai mare si mai maiestuoasa a Islandei, dar si cea mai puternica din Europa, cu un debit de aproximativ 500 m/s, 44 m inaltime si 100 m latime. Culoarea laptoasa a apei din cascada se datoreaza faptului ca masivul raul glaciar Jökulsá á Fjöllum este alimentat cu apele topite si foarte bogate in sedimente ale ghetarului Vatnajökull. Detifoss este partea cea mai sudica a Parcului National Jökulsárgljúfur, iar canionul situat mai jos de cascada este o replica in miniatura a Marelui Canion din Statele Unite.

Gullfoss, Cascada de Aur, cea mai spectaculoasa si totodata cea mai vizitata cascada din cuprinsul Islandei are o inaltime de 32 m coborand intr-un canion de 70 m adancime si 2,5 km lungime.

Skogafoss se afla pe coasta sudica a Islandei si va ofera prilejul de a face fotografia perfecta. Cascada de 60 m inaltime este invaluita in aura legendelor locale, care spun ca in spatele cascadei se ascunde comoara comunitatii Þrasi, iar ultima incercare de a o gasi si dezgropa, a dus la iesirea la suprafata a unui inel, care este folosit astazi la poarta de intrare la Biserica Skógar, din satul cu acelasi nume.

Seljalandsfoss ofera o priveliste ce-ti taie rasuflarea printr-o cadere lina si deosebit de frumoasa. Pe langa faptul ca poti ajunge foarte aproape de cascada pentru a o fotografia vei putea descoperi adevaratul motiv ce ofera acestei cascade faima binemeritata: poteca ce trece prin spatele cascadei, oferind posibilitatea de a vedea lumea dintr-o alta perspectiva, cea din spatele unei perdele de apa de 62 m inaltime.

Seljalandfoss este considerata unica in lume tocmai pentru ca ofera aceasta extraordinara experienta. Situata tot pe coasta sudica a Islandei, cascada are marele avantaj ca majoritatea traseelor turistice trec chiar pe langa ea.

Goðafoss, in traducere Cascada Zeilor, se regaseste in apropiere de Lacul Myvatn si este formata din doua cascade gemene ce se revarsa din raul Skjálfandafljót de la o inaltime de 12 m, pe o latime de 30m. Cascada nu impresioneaza prin inaltime sau putere, ci prin privelistea spectaculoasa oferita de forma de potcoava pe care o are malul sau si prin culoarea apei ce prinde nuante de verde deschis.

Svartifoss face parte din Parcul National Skaftafell, denumirea sa traducandu-se in Cascada Neagra. Cascada are 20 m inaltime si impresioneaza datorita faptului ca este inconjurata de coloane negre de bazalt. Baza cascadei este demna de remarcat pentru stancile sale ascutite si coloanele negre de bazalt care au oferit sursa de inspiratie arhitectilor islandezi, cel mai vizibil pe constructia bisericii Hallgrímskirkja si a Teatrului National din capitala Reykjavik.

Parcul National Skaftafell este situat in partea de est a insulei, fiind cel mai vizitat loc din Islanda si totodata si cel mai mare parc national european. De o frumusete inegalabila si cu o mare varietate naturala, parcul incanta privirea prin spectacolul oferit: canioane, vai suspendate, iceberguri, tuneluri si arcade de gheata, lacuri glaciare si multe altele.

Parcul National Thingvellir - Situat la doar 50 de km de capitala Reykjavik, Parcul National Thingvellir este una dintre cele mai populare atractii din Islanda. Inscris pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO inca din august 2004, parcul a fost numit centrul cultural al Islandei si are o mare importanta istorica pentru islandezi deoarece aici a fost fondat pentru prima data Parlamentul, cu mai bine de 1000 de ani in urma.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Florin

031.9998

office@eturia.ro

Impresii de calatorie Islanda

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.575 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia