Petra Iordania

Eturia - Agentie de turism

Petra


Muntii gigantici rosii si constructiile vaste ale unei populatii de mult apuse nu cer nimic altceva decat sa fie apreciate la adevarata lor valoare - ca fiind una dintre cele mai mari creatii ale naturii si omului. Inscris in patrimoniul mondial UNESCO, situl arheologic Petra este pe jumatate construit si pe jumatate sapat in stanca, fiind inconjurat de munti presarati de defilee si chei. Face parte din cele 7 minuni ale lumii noi.

Motive pentru a vizita Petra

1 Culoarea trandafirie a rocilor

2 Una din cele 7 minuni ale lumii noi

3 Sculpturile grandioase realizate in stanca

4 Istoria si maretia locurilor

De ce ne place noua Petra

"“Orasul Trandafiriu ” una din cele 7 minuni a lumii noi, te surprinde de la inceput. Culoarea rocilor te face sa zambesti si sa crezi ca totul poate fi intr-adevar roz in jurul tau. Istoria locului si incarcatura emotionala sunt intense si de multe ori simti cate un fior." Alexandra Negru

"Nimic nu te poate pregati pentru vizitarea orasului Petra. Parca tot ce vazusem pana atunci a disparut din amintirile noastre. Tot ce stiam in acel moment era faptul ca ne aflam la Petra. Drumul pana in inima orasului nabatean se face printr-un culoar de stanci cu o inaltime de 90 m si cu o latime in anumite puncte de doar 3 metri. Iar la capatul acelui culoar te intampina Al Khazneh (Trezoreria), sapata in stanca roz-trandafirie. Nu pot descrie in cuvinte sentimentul care m-a cuprins in momentul acela. Oricate poze as fi vazut pe internet si oricat de mult m-am documentat despre acest loc, nimic nu te pregateste pentru emotia pe care o traiesti cand ajungi acolo. Intregul oras pare a fi ireal. Nu vroiam sa mai plec de acolo." Stefania Mihalache


Muntii gigantici rosii si constructiile vaste ale unei populatii de mult apuse nu cer nimic altceva decat sa fie apreciate la adevarata lor valoare - ca fiind una dintre cele mai mari creatii ale naturii si omului. Desi s-a scris mult despre Petra, nimic nu te pregateste pentru acest loc uimitor. Petra este, fara indoiala, cel mai valoros tezaur al Iordaniei si cea mai mare atractie turistica, un oras vast si unic, sculptat in muntii Sahara de catre nabataeans. Acest popor care s-a stabilit aici acum 2000 de ani a transformat Petra intr-un nod important al Drumului Matasii, al rutelor comerciale care legau China, India si Arabia de Egipt, Siria, Grecia si Roma. Inscris in patrimoniul mondial UNESCO, situl arheologic Petra este pe jumatate construit si pe jumatate sapat in stanca, fiind inconjurat de munti presarati de defilee si chei. Aici traditiile orientale se imbina cu arhitectura elena. Principala intrare se face printr-un culoar ingust lung de un kilometru (Siq), flancat pe ambele parti de stanci in culori uimitoare, inalte de 80 metri. La capatul acestei alei se afla Al-Khazneh, o fatada masiva, creata la inceputul secolului I ca mormant al unui important rege nabataean, sculptata din piatra roz pura ce elipseaza orice alta atractie din jur.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Petra are o clima de tip desertic cu veri toride (iunie - septembrie) si ierni reci (decembrie - martie). Media temperaturilor in perioada de vara oscileaza in jurul valorii de 34° C. Perioadele considerate ca cele mai potrivite pentru a vizita aceasta locatie, sunt cele de la trecerea dintre sezoane.

Sfaturi de calatorie

La vizitarea moscheelor, datorita obiceiurilor islamice stricte, este interzisa purtarea de sorturi, fuste scurte sau rochii decoltate.

In cazul in care mergeti intr-o excursie in interiorul tarii sau vizitati o moschee, aveti grija sa aveti genunchii si umerii acoperiti. Se recomanda imbracaminte usoara, din bumbac/in, pantofi comozi, palarie de soare, ochelari de soare. Pentru serile si zilele mai racoroase se recomanda imbracaminte calduroasa.

Impresii de calatorie Iordania

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.633 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia