Marea Rosie Iordania

Eturia - Agentie de turism

Marea Rosie


Apartinand Marelui Rift African Marea Rosie este cea mai nordica mare tropicala de pe glob.

Motive pentru a vizita Marea Rosie

1 Bogata viata marina, din care se remarca numeroase colonii de corali (circa 200 de specii).

2 Este cunoscuta pentru locurile de scufundare deosebite.

3 Caldura, limpezimea apei si lipsa valurilor.

De ce ne place noua Marea Rosie

"Marea Rosie te surpinde inca de la inceput. Recifii de corali sunt magnifici. Linistea si lipsa valurilor te fac sa te simti ca intr-un basm." Alexandra Negru


Denumirea nu isi are ca referinta culoarea apei, care nu este rosie; exista cateva ipoteze asupra provenientei numelui:
-culoarea unor bacterii filamentoase de culoare rosie (Trichodesmium erythraeum) care mai sunt intalnite in unele ape din preajma Australiei;
-denumire data de triburile de himariti ce traiesc in zona;
-se spune ca unii navigatori asiatici denumeau punctele cardinale cu nume de culori, in acest caz fiind vorba de Marea din Sud, dupa cum Marea Neagra ar fi Marea din nord.
Cert este ca in majoritate surselor europene, pana in secolul al XX-lea, marea a purtat numele de Golful Arab, avand originea ca denumire din surse grecesti Herodot, Strabon, Ptolemeu care o denumeau Marea Erythrias (Rosie).
Marea Rosie are o salinitate mai ridicata decat alte mari ale planetei, temperatura apei la suprafata (pana la adancimea de 200 m) este relativ constanta, osciland in jurul valorilor de 21° - 25° C, iar din punct de vedere geologic se afla in extinctie (Marea Rosie se mareste pe zi ce trece; imaginile din satelit arata ca placile tectonice Arabica si Africana se afla intr-un proces de distantare una fata de alta, capatul sudic al marii largindu-se.)
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist

Florin

031.9998

office@eturia.ro

When to go

La Marea Rosie temperaturile sunt prietenoase tot timpul anului, vara ajungand la 36-37ᵒ C iar iarna 17-19ᵒ C. Precipitatiile sunt foarte scazute, in lunile de vara lipsind cu desavarsire. Temperatura apei nu scade niciodata sub 21ᵒ C.

Sfaturi de calatorie

In timpul verii razele soarelui sunt foarte puternice, care deseori nu pot fi percepute datorita brizelor.

Sa nu subestimati puterea soarelui iordanian nici in cazul in care cerul este innorat. Va recomandam sa utilizati: palarii de soare, ochelari de soare, precum si lotiuni/creme de soare cu factor de protectie ridicat.

In primele zile ale sejurului aveti grija sa nu stati in mod excesiv in aer liber sau la plaja. Tot atat de important este consumul suficient de lichide. Aveti grija si la consumul excesiv de alcool care va poate slabi fortele.

Impresii de calatorie Iordania

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.792.316 zile de vacanta vandute
 • 319.391.852 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia