Parcul National Komodo Indonezia

Eturia - Agentie de turism

Parcul National Komodo


Situat intre Provinciile Nusa Tengara de Est si Nusa Tengara de Vest, Parcul National Komodo este arealul unei populatii de reptile gigant (circa 3.000 de exemplare) ce traiesc intr-un mediu spectaculos: insule vulcanice cu teren accidentat, vegetatie tropicala si de savana, plaje cu nisip alb stralucitor, ape cu nuante de albastru in adancul carora se gasesc colonii de corali. Uriasele reptile neintalnite altundeva in lume in mediu natural, au fost numite dragoni de Komodo datorita aspectului si comportamentului agresiv. Parcul National Komodo este inscris in Patrimoniul UNESCO, fiind una dintre Noile 7 Minuni Naturale ale lumii.

De ce ne place noua Parcul National Komodo

"Odată ajuns in Komodo am ramas surprinsi de peisajele paradisiace, versantii stancosi, vegetatia luxurianta, prezenta celebrilor dragoni de Komodo care dau splendoare acestui taram binecuvantat de Dumnezeu." Simona Hurjui

"O experinta turistica interesanta ...flora si fauna sunt spectaculoase, cel mai recunoscut fiind dragonul de Komodo, fiind si cea mai mare soparla din Indonezia care se gaseste pe insulele Komodo, Padar si Rinca..." Simona Hurjui


In anul 1965 Insula Komodo este declarata rezervatie naturala. In 1980 Insulele Komodo Padar Rinca si Motong impreuna cu apele teritoriale, insumand o suprafata de 75 ha, sunt declarate parc national. In 1984 suprafata arondata rezervatiei creste la 219 ha, incluzandu-se si teritorii din zona Flores. Parcul Komodo este declarat rezervatie a biosferei in cadrul UNESCO prin Programul Omul si Biosfera din ianuarie 1977, iar in anul 1991 este inclus in Lista Patrimoniului Universal UNESCO. Avand origine vulcanica, lantul de insule face parte din lantul aflat intre Australia si riftul Sunda. In general insulele au un teren accidentat intrerupt de formatiuni inalte (dealuri si creste muntoase). Insula Komodo este cea mai mare dintre insule, cu inaltimi de 500 - 600 metri, orientate pe axa nord - sud.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist Indonezia

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

When to go

In general, cel mai bun moment de a vizita Indonezia este perioada secetoasa: mai - octombrie. Desi in perioada ploilor se poate calatori in aproape toata Indonezia, anotimpul ploios poate dauna unor activitati, iar o excursie pe drumurile noroioase in zonele mai putin dezvoltate devine anevoioasa.

Sfaturi de calatorie

Va recomandam sa va informati in prealabil asupra situatiei medicale din zona. Pentru informatii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, va recomandam sa va adresati Institutului National de Sanatate Publica – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.

Impresii de calatorie Indonezia

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.729 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia