Templul Borobudur Indonezia

Eturia - Agentie de turism

Templul Borobudur


Templul Borobudur, situat la 42 km nord-vest in Provincia Yogyakarta, este cel mai mare templu budist din lume. Este construit in forma de piramida cu baza patrata avand latura de 118 m.

De ce ne place noua Templul Borobudur

"Urmatoarea zi a fost dedicata Templului Borobudur, un templu budist, extrem de frumos si de impunator, cu o aura cumva magica. Merita din plin o explorare mai in detaliu, parcurgerea tuturor nivelelor si pastrarea unui moment de ragaz pentru Nirvana, locul din templu denumit dupa raiul budist, care gazduieste si faimoasele stupe ce contine fiecare cate o statuie a lui Buddha. Nu se poate descrie in cuvinte sentimentul generat atat de atmosfera, cat si de peisajul de pe asa-numita Nirvana!" Roxana

"Templul Borodudur este cel mai mare templu budist din lume, construit in cursul mai multor ani in timpul dinastiei Shailanda, si este in prezent inscris in Patrimoniul UNESCO. Templul este organizat pe noua niveluri, cu o baza in forma de patrat; Borobudur mai are si sase terase circulare, iar in stupele ce au fost perforate, saptezeci si doua de sculpturi ale lui Buddha in pozitie sezanda. Impresia pe care ti-o lasa un templu de asemenea marime este de nedescris, iar sentimentul pe care l-am avut cand am ajuns in varful templului, dupa ce ghidul mi-a detaliat fiecare semnificatie a basoreliefurilor, nu s-a comparat cu nimic altceva. Povestea copilariei lui Siddahrtha (cunoscut ulterior ca Buddha), a intregii sale vieti este redata in reliefuri sculplate pe peretii templului." Simona Hurjui


Terminata la 26 mai in anul 824, constructia a fost ridicata de Regele Samaratunga si fiica sa Pramodawarddhani. Borobudur reprezinta de fapt un altar in care salasluia Buddha. Recent s-a stabilit ca Borobudur nu este un palat regal, asa cum se credea la inceput, ci un loc de veneratie pentru budisti.
Templul este construit in forma de piramida, cu baza patrata, lungimea laturii masurand 118 m. Templul este construit in sase terase patrate, asezate pe baza piramidei, iar peste aceastea sunt alte trei terase circulare care duc spre varf. Picturile de pe templu sunt demult disparute, dar se spune ca piatra se vopsea cu alb sau galben auriu pentru a atrage razele solare. Lungimea coridoarelor sculptate este de aproximativ 2.500 m, insumand circa un milion de placi sculptate. Unii budisti spun ca acest monument este o “carte gigantica” ilustrand viata lui Buddha Sakyamuni si principiile sale.
In templu se gasesc 504 statui ale lui Buddha. Potrivit povestirilor din Jataka, Buddha s-a nascut de 504 ori, inainte de a se naste ca Print Siddhartha, sub diferite forme de zeu, rege, print, invatator, hot, sclav, si de multe ori a luat forme de animale ca leu, caprioara, maimuta, cal, testoasa. 432 de statui ale lui Buddha se afla pe coridoarele principale si alte 72 pe coridoarele circulare, fiind putin vizibile datorita stupelor.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist Indonezia

Ana Maria

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Jogjakarta are un climat tropical musonic compus din doua anotimpuri, cel umed durand din octombrie pana in iunie si cel uscat din iulie pana in septembrie. Acelasi gen de clima este prezent si in zonele inconjuratoare. Media precipitatiilor este de circa 2200 mm anual, ploile cele mai puternice fiind in lunile noiembrie - aprilie. Temperaturile sunt in general constante pe tot parcursul anului, cu temperaturi medii in jurul a 30°C, cele minime osciland in jurul valorii de 22°C.

Sfaturi de calatorie

Camasile cu maneca lunga, lucrate din batik sau tricotate manual, sunt acceptate seara. Pentru doamne, rochiile, bluzele si pantalonii lungi sunt considerate piese de imbracaminte potrivite. Pantalonii scurti sau topurile trebuie imbracate doar pentru activitati sportive sau de plaja.

Impresii de calatorie Indonezia

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.796.726 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia