Tunisia - oaza de liniste si relaxare

Alina Stoica

Tunisia - oaza de liniste si relaxare

Tunisia este o tara in care noul se imbina cu vechiul, luxul cu modestia, natura cu  frumoase situri arheologice ce  readuc la lumina obiceiuri si traditii ale civilizatiilor stravechi.

Se impletesc elemente diferite care in final dau nastere unui intreg armonios si misterios in acelasi timp.
Primul aspect care m-a surprins intr-un mod placut, a fost ospitalitatea tunisienilor. Zambetul cu care te intampina inca din aeroport iti confera acel sentiment de siguranta si incredere de care uneori ai nevoie, mai ales daca e prima ta calatorie in afara tarii. Modul in care isi primesc turistii da o nota de originalitate turismului promovat in aceasta parte a Africii de Nord.Yasmine Hammamet este o statiune nou aparuta, ceea ce spune destul de multe despre interesul pentru turism regasit aici. Hotelurile au o arhitectura moderna insa pastreaza si elemente traditionale specifice constructiilor musulmane. Reprezentativ este hotelul Vinci Lela Baia care impresioneaza prin design-ul deosebit si atentia la detaliu. Avantajul celor mai multe hoteluri din Tunisia este accesul facil la plaja al acestora, lucru ce sporeste confortul deja creat prin facilitatile hotelului in sine. Astfel ca pentru iubitorii de soare si apa, plajele intinse cu nisip fin si claritatea apei sunt cu siguranta elemente decisive. 
Si tot din dorinta de a oferi turistului servicii la cele mai inalte standarde, majoritatea hotelurilor au inceput sa puna accent pe centrele de thalassoterapie si Spa care ofera inovatii de ultima ora si game cosmetice deja consacrate. Cu toate ca e o tara mica, Tunisia are multe de oferit  si pentru cei insetati de cunoastere si care  doresc sa paseasca pe urmele civilizatiilor care s-au perindat de-a lungul secolelor pe aceste meleaguri. Astfel, Cartagena este fara indoiala unul din locurile cele mai reprezentative ale Tunisiei, numeroasele situri arheologice din zona purtand de-a lungul timpului faima pe care o avea regiunea in cadrul Imperiului Roman. Interesant este si amfiteatrul El Jem, cel mai mare vestigiu roman al Tunisiei, care si acum in stadiu de ruine reuseste sa fie la fel de impunator ca altadata. 
Memorabila ramane oricum safari-ul in desert. Desi ma gandeam inca de acasa la experienta pe care urma sa o am, evenimentele ce s-au succedat au reusit sa ma surprinda la modul cel mai placut cu putinta. De-a dreptul emotionanta a fost primirea pe care ne-au facut-o beduinii din Douz, care urmau sa ne insoteasca pe parcursul plimbarii cu dromaderii prin desert. Acompaniati de o muzica specifica am fost pe rand echipati cu cate un turban si o pelerina find astfel transpusi cu totul in atmosfera specifica desertului.
Calm si echilibru, stare de vis si exaltare, cam asa as putea descrie starea pe care am avut-o in timpul plimbarii agale la asfintit de soare... A doua zi in schimb, am revenit cu picioarele pe pamant, intrucat cursa cu jeep-urile peste dunele de nisip a fost mai mult decat o provocare... adrenalina la maxim! A urmat apoi o adevarata desfatare pentru ochi si suflet, ajungand dupa un drum destul de lung la doua din cele mai frumoase oaze ale Tunisiei. Tamerza, prima dintre ele gazduieste o cascada incantatoare si ofera o priveliste panoramica  asupra imprejurimilor. Cea de-a doua, oaza Chebika este mult mai intinsa si este situata la baza muntilor Atlas. 
La umbra palmierilor se ascund principalele puncte de interes ale acesteia: izvorul pitoresc si cascada. Un loc in care nu te mai saturi sa privesti si care o data vazut iti ramane pentru totdeauna in suflet.
Sousse, o alta destinatie de plaja foarte cunoscuta in Tunisia, este un oras mai animat decat Yasmine fiind preferat de multe ori pentru viata de noapte de aici, lucru probat de altfel chiar de noi intr-un club din apropierea hotelului la care am fost cazati, club in care ne-am simtit neasteptat de bine. Cu privire la bucataria intalnita aici, mi-a placut ca tunisienii acorda un interes destul de mare modului de preparare a mancarii, preferand mancarurile usoare, dietetice celor foarte gustoase dar mai putin sanatoase. Totusi cei mai conservatori si care nu se pot acomoda cu preparatele locale pot gasi si mancare europeana. Intr-un cuvat Tunisia poate concura cu orice alta destinatie de top si cred ca va ajunge in scurt timp sa depaseasca multe din asteptarile turistilor foarte exigenti.

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia