Misiune Economica China - noiembrie 2009

Grup Araco

Misiune Economica China - noiembrie 2009

Data calatoriei: Noiembrie 2009

La inceputul lunii noiembrie, Eturia a realizat, impreuna cu ARACO (Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii) o misiune economica in China, la care au participat 44 de persoane.

A fost un itinerar cultural, presarat cu vizite oficiale la unele dintre cele mai impresionante constructii civile si industriale ridicate de mari corporatii de constructii din China. Traseul a inclus orasele Beijing, Yichang si Shanghai si a durat 8 zile. A fost o reala placere pentru mine sa fiu tour-liderul acestui grup pe toata durata calatoriei.
Pe langa vizitarea celebrelor obiective turistice inscrise pe lista patrimoniului universal UNESCO (Templul Cerului, Marele Zid Chinezesc, Orasul Interzis sau Piata Tian An Men) la Beijing delegatia a efectuat si o vizita oficiala in inpresionantul Stadion National – Cuibul de Pasare, asa cum a fost numit datorita design-ului sau unic. Stadionul este astazi unul dintre simbolurile capitalei chineze, fiind special proiectat pentru a gazdui ceremoniile de deschidere si inchidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008. Edificiul este cu adevarat unic prin design si forma, o adevarata capodopera a chinei moderne, de care locuitorii orasului sunt foarte mandri.
In Yichang am putut admira cel mai mare proiect hidrologic si de transport fluvial conceput vreodata – Three Gorges Dam. Asa cum eram deja obisnuiti, constructia impresioneaza in primul rand prin grandoare si functionalitate, dar si prin inovatie si creativitate. Chinezii urmeaza sa inaugureze aici un elevator de nave menit sa fluidizeze si sa amelioreze navigatia fluviala pe Yang Tze. Proiectul in sine este unul deosebit de amplu, nefiind inca finalizat in totalitate, iar faptul ca este situat intr-un cadru natural deosebit va contribui la cresterea constanta a numarului de turisti veniti din toata lumea pentru a admira acest colos al Chinei moderne.
La Shanghai privelistea a fost una magnifica: o padura de zgarie-nori, fiecare iluminat intr-o maniera unica, menita sa il puna in valoare. Intre acestia, celebrul Oriental Pearl TV Tower, devenit simbolul metropolei, ne-a fascinat prin frumusetea privelistii asupra intregului oras.
Trenul Maglev, conceput pe principiul levitatiei magnetice, iti taie rasuflarea ajungand la viteza de peste 430 km/h si parcurgand distanta pana la Aeroportul International Pudong in doar 8 minute. In ultima seara am putut admira feeria turnurilor de pe micul vas de croaziera care ne-a plimbat pentru o ora pe raul Huang Pu – un peisaj urban plin de culoare si de farmec, o experienta de neuitat.
Calatoria a fost o lectie de viata, o dezvaluire a unei culturi si civilizatii fascinante, unice in lume si o oportunitate de a cunoaste 44 de persoane deosebite, provenind din toate colturile. Imi doresc ca pentru fiecare dintre noi aceasta incursiune in cultura si civilizatia chineza sa fi devenit o amintire placuta.

Codrina Nechita
 

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia