Mexic - live it to belive it - aprilie

Anca

Anca

Mexic - live it to belive it - aprilie

Totul a inceput in toamna anului trecut cand, cu ocazia unei oferte speciale Air France KLM, am luat decizia ca acum e ocazia perfecta pentru a vedea o parte din Mexic.

Aveam la dispozitie 10 zile in care puteam descoperi cateva din cele mai frumoase zone ale acestei tari: Merida – capitala Peninsulei Yucatan, Cancun - cu plajele sale fabuloase, cat si renumitele situri arheologice de la Uxmal si Chichen Itza.
Prima locatie vizitata a fost Merida, capitala statului Yucatan, situata in partea de nord-vest a statului. Este un oras colonial, cu un aer diferit din cauza izolarii geografice de restul tarii si cu o puternica prezenta a civilizatiei Maya. Caracterizat prin arhitectura coloniala, atmosfera caraibelor si preparatele din bucataria Maya, Merida este uneori numit "Orasul Alb", datorita cladirilor sale din piatra alba, dar si curateniei orasului.
La o ora de mers cu masina de la  Merida se afla Rezervatia Biosferei Celestun. Aceasta ofera posibilitatea de a observa o varietate de specii unice, inclusiv testoase de mare, crocodili, pelicani, jaguari si mai multe pasari migratoare, dar cei mai multi oameni merg aici pentru a vedea flamingo. Daca mergi dimineata si ai noroc poti intalni grupuri de mii si zeci de mii de flamingo.

Unii spun ca Uxmal ar fi fost orasul magic din Imperiului Maya si cu siguranta suntem de acord dupa ce am petrecut o dimineata de vis aici. Astronomie, inginerie, arta si arhitectura incredibila sunt evidente peste tot. Recomandam ca vizita acestui sit arheologic sa se faca in primele ore al diminetii, vizualizarea templelor antice cu nimeni altcineva in jurul tau pare ca te duce cu mii de ani inapoi in timp. Dupa ora 10:30 sutele de turisti incep sa apara, iar temperatura si umiditatea cresc considerabil.

Degeaba ajungi in Mexic daca nu vizitezi si situl arheologic de la Chichen Itza. Acest oras a servit drept centru politic si economic al civilizatiei Maya intre anii 750-1200. Structurile sale impresionante , care raman in picioare si astazi demonstreaza cunostintele extraordinare despre arhitectura  si astronomie a civilizatiei Maya. Pentru a simti din plin magia acestor locuri trebuie sa petreci macar o noapte la Hacienda Chichen Itza, un hotel muzeu construit pe ruinele unei haciende ce dateaza din sec al XVI-lea. Aici te poti relaxa dupa o zi petrecuta la situl Chichen Itza si poti incerca preparatele mayase pregatite cu produse din gradina proprie si servite in acorduri de muzica live.

Cancun le are pe toate . Pur si simplu  nu exista nici un alt paradis de vacanta, cu atat de multe de oferit: hoteluri magnifice, plaje cu nisip alb fin, restaurante excelente, o viata de noapte tumultoasa, multiple oportunitati de cumparaturi si o multime de frumuseti naturale.  Daca ar fi sa facem o recomandare in privinta activitatilor, o croaziera la Isla Mujeres si un tur de snorkeling la Cozumel, care are unul dintre cele mai bogate recifuri de corali din Marea Caraibelor, ar completa un sejur perfect in Cancun.

Experienta cea mai frumoasa insa am trait-o in ultimele zile petrecute pe Insula Holbox, unde plajele salbatice si frumusetea naturii te fac sa iti doresti sa prelungesti vacanta cu cel putin 7 zile. :)

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia