Mexic, e o placere sa te revad! - decembrie

Andreea Maftei

Mexic, e o placere sa te revad! - decembrie

In Mexic m-as intoarce ori de cate ori as avea ocazia. Oameni calzi, veseli, cu energie pozitiva, care iti sar in ajutor oricand ai nevoie.

Grupul nostru a calatorit in Mexic in decembrie, iar prima vizita a fost la vestigile aztece de la Teotihuacan. Acest sit arheologic se afla la o distanta de 50 km de orasul Ciudad de Mexico si era considerat orasul zeilor. Dupa o vizita de 3 ore la piramide, ne-am intors in Ciudad de Mexico si ne-am oprit la Basilica de Guadalupe, o biserica inclusa in patrimoniul Unesco; legenda spune ca aici Fecioara Maria i s-a aratat Sfantului Juan Diego.

Pe langa turul de oras in Ciudad de Mexico, care include Palatul National unde sunt expuse picturile lui Diego Rivera, piata principala Zocalo si Catedrala Metropolitana, iti recomand sa faci o vizita la gradinile Xochimilco si lacul cu flori, care se afla la 15 km de capitala mexicana. Fa o plimbare cu barca pe canale pentru a vedea gradinile impresionante si lasa-te incantat de muzica mariachilor.

Am continuat calatoria spre Cuernavaca, unde s-a nascut conchistadorul Hernan Cortez. Aici iti recomand sa faci o oprire la Muzeul Robert Brady, un colectionar american care de-a lungul vietii a adunat diferite obiecte si suvenuri, inclusiv opere de arta ale Fridei Khalo.

Din Cuernavaca am ajuns in Taxco, denumit si orasul argintului, cu strazi inguste si cladiri coloniale acoperite cu flori care ii dau un aer mediteranean.

Am zburat din Ciudad de Mexico si am ajuns in San Cristobal de Las Casas. Aici am vizitat cele doua sate traditionale Chamula si Zinancantan, sate ale nativilor indigeni cu traditii pastrate de mii de ani.

Continuand drumul spre Palenque, am facut o oprire la cascadele de culoare turcoaz Roberto Barrios si am vizitat Campeche, un oras cu o arhitectura spaniola in stil baroc si catedrale ce pot fi vizitate.

In Merida, pe langa situl archeologic Uxmal, mergeti la rezervatia biosferei din Celestun. Faceti o plimbare cu barca si admirati peste 300 de specii de pasari, in special frumoasele pasari flamingo.

Merida e un oras mayas incantator. Iti recomand plimbarea cu caleasca pe bulevardul Paseo Montejo. Un restaurant bun pe care ti-l recomand este La Chaya Maya; au o bucatarie mexicana delicioasa.

Vizita la Chichen Itza e un must, acolo vei intalni mixul de cultura mayasa si tolteca exprimate prin arhitectura, sculptura si pictura. Si daca tot esti aici, pregateste costumul de baie si viziteaza Cenota Ik Kil care in trecut reprezenta atat loc pentru baie cat si spatiu pentru efectuarea ritualurilor religioase.

Ia-ti cateva zile libere si bucura-te de plajele din Cancun. Poti merge cu catamaranul la Isla Mujeres, satul pescaresc din Playa del Carmen, Akumal, tinutul testoaselor, daca doresti aventura iti recomand parcul Xcaret sau Xplore, iar pentru distractia pe timp de noapte mergi la clubul Coco Bongo unde s-a filmat The Mask cu Jim Carrey. Daca esti un impatimit al siturilor mayase, mai poti vizita Tulum si Coba sau pesterile mayase de la Aktun Chen.

Daca vrei sa descoperi mai multe despre cultura mexicana si sa te si relaxezi, include Mexicul pe lista ta de vizite, are solutii pentru orice.

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia