Mexic - Aventura mea de suflet - Februarie

Corina

Corina

Mexic - Aventura mea de suflet - Februarie

Octombrie 2014 - emotiile primei calatorii in Mexic
Februarie 2015 - emotiile primei calatorii ca insotitor de grup in Mexic
Februarie 2016 - emotiile ca insotitor de grup pentru un nou grup, tot in Mexic

Au fost aceleasi sentimente traite de trei ori, pentru a-mi da seama ca, de fapt, emotiile mele erau legate de aceasta destinatie si nu de altceva.
Capitala merita o atentie aparte. Mexico City (Ciudad de Mexico) este una dintre cele mai mari metropolele din lume, dar se remarca datorita principalelor ingrediente: aglomeratia, muzica si zgomotul, aerul poluat si parcurile verzi, palatele coloniale. Orasul este stralucitor, dar iti poate parea si sufocant datorita milioanelor de oameni care au gasit in Mexico City un stil de viata.
Contrar preconceptiilor, nu am simtit nici o clipa teama de a ma aventura (chiar si singura) prin multitudinea de oameni, piete si strazi intortocheate, pline de mexicani. Am stiut insa ca nu e bine sa parasesc zona turistica sau sa ma indrept catre Zona Rosa.
Mexicul este unul din singurele locuri unde gasesti situri arheologice spectaculoase (Teotihuacan, Uxmal, Kabah), orase coloniale care povestesc despre glorie si traditie (Merida), plaje cu nisip alb si fin si ape turcoaz (Cancun / Riviera Maya), hoteluri cu servicii exceptionale, privelisti de vis (Tulum), mancaruri exotice si foarte variate (enchiladas, tacos, guacamole, mole), contrast, culoare, cultura, muzica, traditie si nu in ultimul rand distractie (faimosul club Coco Bongo unde a fost filmat “Masca” - Jim Carrey); descrierea poate continua daca ma gandesc la Chichen Itza (una din cele 7 minuni moderne a lumii), la renumitele cenote mexicane (piscine naturale, ascunse între pereţii de calcar din junglă, cu ape limpezi sub perdele de liane, unde nu ai cum sa te abtii de la o sesiune de inot!), parcurile de distractie potrivite familiilor cu copii si parcurile tematice, cu flora si fauna, cu rauri subterane prin care inoti fara nici o teama.
Fie ca e vorba de un circuit, fie ca e vorba doar de un sejur la plaja, Mexicul are de oferit de toate, pentru toti!
Pamant bogat, taram de vis, caldura si apropiere sufleteasca…trecutul si prezentul intr-o armonie perfecta: asta inseamna Mexic!

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia