Mauritius - Best Beach Destination - iunie

Malina, Alina & Sorin Stoica
Malina, Alina & Sorin Stoica

Mauritius - Best Beach Destination - iunie

De curand m-am intors din o noua vacanta in Mauritius. De data asta am avut sansa sa pot explora mai mult aceasta minunata insula si sa o inteleg mai bine si mai mult decat atat, sa o indragesc cu adevarat.

Am vizitat foarte multe destinatii de plaja pana acum dar in urma acestei experiente am ajuns la concluzia ca Mauritius este cea mai potrivita destinatie de plaja, pentru ca este mai mult decat o destinatie de plaja, este o tara in care ai sansa sa traiesti o experienta autentica, sa explorezi si sa descoperi.
Am decoperit plaje minunate ca Troux au Biches, Belle Mare sau preferata mea incredibila Le Morne, servicii de inalta calitate, experiente culinare doesebite, activitati pentru intreaga familie si peste toate, un popor cald dispus sa te faca sa te simti mai degraba un oaspete decat un turist.

Mauritius este o destinatie in care poti calatori in tot anul. Iarna (vara europeana) temperaturile sunt blande pana in 26 de grade ceea ce face sa uiti de aerul conditionat, vara (iarna europeana) cresc temperaturile si umiditatea dar e un plus de caldura in apa marii si vegetatia este mai vie. Este interesant ca Mauritius are microclimate astfel incat vremea poate fi destul de diferita in est, in nord, in vest sau in sud. Astfel e indicat sa iti alegi cu mare atentie hotelul in functie de perioada in care mergi, pentru ca de exemplu in Belle Mare este mai indicat vara decat iarna, pe cand coasta de vest este cea mai indicata in timpul iernii.

In plus, daca esti amator de snorkeling sau diving este bine sa alegi sudul si in special Le Morne sau daca vrei sa iesi seara la shopping sau cina este bine sa fii in nord vest unde este mai aproape de Grand Baie sau Flic en Flac.
Oricum distantele sunt relativ mici in Mauritius astfel incat cu greu vei gasi o distanta mai mare de o ora si jumatate intre diferitele puncte ale insulei. Iar infrastructura este foarte buna.

Poate e mai putin stiut dar Mauritius este in primele 5 tari cele mai sigure din lume, nu exista vietati veninoase sau periculoase nici in apa, nici pe uscat, nu ai nevoie de vaccinuri sau medicatie speciala riscul de cicloane este foarte mic (ultimul a fost acum mai bine de 10 ani) nu exista conflicte etnice si nici confruntari politice ceea ce face aceasta tara un paradis pentru iubitorii de vacante exotice.

Ceea ce m-a impresionat poate cel mai mult este value for money intelegand prin asta calitatea serviciilor. Am vizitat peste 15 hoteluri si toate, inclusiv cele de 3*, au curatenie impecabila, mancare de calitate (de fapt in Mauritius sunt legi si controale foarte dure pe teme sanitare). In plus, in toate hotelurile sunt incluse multe activitati gratuite (bineineteles cele de 5* au gama mai variata decat cele de 3*) incepand de la sporturi nautice pana la showuri si spectacole in fiecare seara sau chiar calarie pe plaja, yoga sau golf.

In plus, fata de alte destinatii unde activitatile extra sunt fie foarte scumpe, fie greu accesibile ca distanta, aici toate preturile sunt decente si cum spuneam mai devreme distantele sunt mici. Astfel daca mergi cu copilul, o vizita la Casela nu te costa mai mult de 100 euro cu tot cu transfer iar experienta este apropiata de un minisafari African, daca vrei sa inchiriezi o barca privata pentru o croaziera de 3 ore, nu te costa mai mult de 150 de euro si binenteles exemplele pot continua.

Pentru amatorii de shopping sunt destul de multe optiuni incepand cu Caudan Waterfront din Port Louis, Bagatelle sau zona de entertainment si shopping din Grand Baie. Iarasi preturile sunt decente indiferent ce doresti sa iti cumperi.

Pentru noi ca si familie, Mauritius a fost pentru 12 zile mai mult decat o destinatie de vacanta, ne-am simtit ca acasa am trait experiente minunate si ne vom intoarce cu siguranta.

Malina, Alina si Sorin

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia