Lisabona, rediviva, Madeira! - iunie 2019

Ileana

Lisabona, rediviva, Madeira! - iunie 2019

Data calatoriei: Iunie 2019

Dorinta de a revedea Lisabona dateaza de circa 10 ani, cand pe la mijlocul lui decembrie eram impresionati de capitala lusitana. Am hotarat, si ajutati de Eturia, sa refacem periplul vest iberic, adaugandu-i perla portugheza a Atlanticului, Madeira. Semetul varf vulcanic al Atlanticului a fost o extraordinara surpriza pentru noi, nefiind amatori de plaja si soare in exces, am fost coplesiti de peisaje, dotari ale infrastructurii (au peste 176 de tuneluri!), gastronomie, si in special de vegetatie. Este un Rai al botanistilor, cu o diversitate de plante si flori cum rar am avut ocazia sa vedem. Madeira este, intr-adevar, o destinatie de top pentru a petrece un concediu de neuitat!

Revenind in Lisabona, am vizitat obiective pe care le-am omis cu buna stiinta la prima vizita: acvariul, Manastirea Jeronimos (un edificiu monumental ce adaposteste osemintele lui Vasco da Gama si Camoes si in care am avut privilegiul de a participa la slujba de Sf. Petru).
Dar Lisabona inseamna si fado (muzica de suflet a lusitanilor), cantata in mici taverne la ceas de seara, mancaruri traditionale (pastel de Nata si pastel de bacalhao), tramvaiul 28, sardina fripta in mijlocul Alfamei si amestecul de cladiri datorat marchizului de Pombal, printre care s-au strecurat si mici bijuterii Art Deco.
P.S. A nu se uita coborarea cu cosurile pe toboganul din Monte!

Multumim Eturiei pentru sustinere, doamnei Ana Maria Gherasim, care au reusit inca o data sa ne satisfaca dorintele de a petrece o vacanta memorabila!

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia