Jurnal de calatorie: vacanta in Bali - octombrie 2019

Chef Giovanni
Chef Giovanni

Jurnal de calatorie: vacanta in Bali - octombrie 2019

Data calatoriei: Octombrie 2019

Hoinar prin gastronomie de fel, mi-am adunat pofta de viata, entuziasmul si dorinta de explorare si am pornit intr-o calatorie inedita in Insula Zeilor: Bali, Indonezia.

Inca de la primul pas facut pe taram asiatic, valul de pozitivitate ne-a cuprins pe neasteptate si ne-a incarcat cu energia de care aveam nevoie pentru ceea ce avea sa urmeze.

Am petrecut 3 zile in Ubud, una dintre cele mai populare destinatii din Bali. Daca ar fi sa descriu orasul in trei cuvinte, acestea ar fi: culoare, cultura si religie. Frumusetea insulei este incontestabila. Am simtit ca toate lucrurile ce aduc bucurie, relaxare si buna dispozitie s-au adunat acolo pentru a ne oferi o noua definitie a rasfatului.

Resorturile si zonele turistice sunt curate, chiar luxoase, iar serviciile oferite au fost ireprosabile. Avem multe de invatat de la localnicii zonei: zambete, amabilitate si ospitalitate la superlativ. Reusesc sa se bucure de tot ceea ce au, chiar daca resursele lor sunt relativ reduse.

Nu puteam calatori in paradisul indonezian fara a degusta din ceea ce aceasta cultura are de oferit. Zona este plina de restaurante menite sa satisfaca gusturile fiecarui turist – atat cei ce doresc sa incerce specificul zonei, cat si cei mai conservatori de fel. S-au straduit sa includa in meniu si paste, pizza, burgeri si tot ceea ce ar putea sa satisfaca gusturile „pretentioase” ale europenilor. Personal, am decis sa ma delectez cu preparate traditionale si nu m-am putut abtine sa nu savurez delicioasa rata fripta sau porcul lor vietnamez incredibil de gustos. Pe langa mancarea extraordinara, modul in care sunt servite si prezentate preparatele redefineste modul in care privim noi gastronomia. Fiecare aroma o completa pe cealalta, fiecare culoare era in armonie, fiecare preparat devenea o experienta culinara remarcabila, unitara, inegalabila.

In Bali, am avut sansa de a admira terasele de orez, cascadele, padurea cu maimute si templele opulente, dar si cele mai frumoase apusuri, cele mai spectaculoase preparate si cei mai pozitivi oameni. A fost o calatorie pe care cu siguranta o vom repeta!

Multumim Eturia pentru ca ati avut grija de calatoria noastra!

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia