Jamaica - Bob Marley, romul si bobul - februarie

Dumitrita

Jamaica - Bob Marley, romul si bobul - februarie

Ya’ mon, no problem!
Cand auzi de Jamaica iti apare in minte Bob Marley, romul si bobul.

Muzica este sinonima cu Jamaica, fie ca este vorba de rock, reggae sau reggaeton. O destinatie plina de culoare, cu luxuriante recife de corali, cu cascade lucitoare, cu paduri tropicale spectaculoase si plaje nesfirsite. Jamaica este una dintre cele mai mari insule din Caraibe. Principalele zone turistice se afla in nord-estul insulei, din cauza plajelor mai bune. Montego Bay este probabil cea mai cunoscuta statiune, dar si Negril, aflata mai la vest, este o optiune excelenta lungimea plajei de aici depasind 10 km si fiind una dintre cele mai cunoscute plaje ale lumii. Bariera naturala de corali face ca apele din Negril sa fie incredibil de calme si limpezi. Daca exista o definitie a relaxarii caraibiene, atunci Negril este numele ei. De-a lungul acestei plaje se intind hotelurile si vilele de vacanta cu inaltimi ce nu depasesc palmirii din jur, pentru ca aici grija pentru ambianta naturala este o prioritate.

Ocho Rios si Port Antonio ofera oportunitati optime pentru plimbari de agrement . Jamaica are o multitudine de locuri istorice, inclusiv o colectie impresionanta de biserici din secolul XIX construite pentru localnici cat si pentru si pentru sclavii liberi. In plus, sunt multe forturi si case din secolul al XVII-lea, unele dintre ele restaurate si transformate in muzee, altele folosite in stare originala.

Primul lucru care te socheaza dupa sosirea in Jamaica este haosul. Sau cel putin aparenta de haos.Un haos dulce si armonios cu multa aglomeratie, confuzie, zambet si soare. Simti libertate in fiecare miscare a fiecarui om. Si libertatea e contagioasa. Oamenii au o atitudine dezinhibata si toata lumea face ce vrea. Zambind si cantand. Plajele sunt pline de tineri bronzati iar strazile rasuna de muzica si voci.In aglomeratie, negrii cu codite (rastaman) iti vand peruci, ceasuri, obiecte traditionale.

Oamenii foarte deschisi si veseli sunt principalul motiv pentru care vacanta noastra in Negril a fost una de neuitat. Viata de noapte e foarte... lively :). Cluburile sunt direct pe malul marii si mai tot timpul se asculta muzica raggae. In fond, Jamaica este patria romului, a muzicii raggae si a legendarului Bob Marley, a libertatii totale, taramul fara prejudecati... Rick`s Cafe este un loc ce merita vizitat - aici am vazut un superb apus de soare si tot aici turistii vin sa-i vada pe cei ce sar de pe stanca (pare foarte palpitant, eu n-am incercat :) Din categoria lucruri de facut macar o data in viata face parte şi o sesiune de inot cu delfinii si un tur la Cascada Dunns River din Ocho Rios. Inalta de 180 m cascada plonjeaza direct in Marea Caraibe. Piscine si jacuzzi-uri naturale sunt sculptate de apele involburate dar si de apele termale, care creeaza locuri excelente pentru inot si relaxare.

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia