India - O tara cu suflet - Octombrie

Yulicary Sarracent

India - O tara cu suflet - Octombrie

In octombrie 2016 am decis sa ma aventurez in destinatii total necunoscute pentru mine si India a fost cea aleasa.

In cercetarea mea despre destinatie am citit si investigat foarte multe informatii si pareri. M-am umplut de ganduri negative; mereu erau sfaturi despre ce sa eviti si ce sa nu faci. Pana la urma am decis sa aud de la un indian care este opinia despre tara lui.

Dupa aceasta discutie, parerea mea si asteptarile mele s-au modificat radical. Deja nu mai eram ingrijorata de toate alertele de siguranta si de toate comentariile negative. Insa, dupa ce am ajuns, am stiut ca nicio prezentare despre India nu este suficient de explicita pentru a descrie frumusetea acestei tari.

Am ramas placut surprinsa de maiestuozitatea momumentelor, moscheilor si mormintelor. Toate construite cu puterea sufletului. Chiar daca auzisem o mie si una de povesti despre Taj Mahal, cand am ajuns in fata lui am simtit ca doar o dragoste adevarata putea crea un asemenea monument.

Indienii sunt oameni extrem de placuti, zambareti si mereu pregatiti sa multumeasca vizitatorii. Pentru ei un musafir este considerat un fel de rege si trebuie sa-l faca sa se simta ca atare.

Am avut ocazia sa vizitez un localnic si am servit masa impreuna. Era bucuros sa ne povesteasca despre familia lui, cultura si istoria lor si pot sa spun ca in orele petrecute la el acasa m-am simtit ca in familie.

India este o tara care trebuie acceptata asa cum e, cu bune si cu rele. Nu poate fi comparata cu nimic si doar cei care merg cu intentia de a fi surprinsi de frumusetile ei vor fi multumiti de destinatie.

Ceea ce m-a marcat cel mai mult a fost respectul pe care il ofera localnicii pentru momumentele lor. A fost prima tara unde am vazut ca la obiectivele turistice erau mai multi localnici decat turisti.

Iar in India recomand urmatoarele vizite:

Akshardham – Delhi
Fortul Amber – Jaipur
Taj Mahal – Agra

Dupa cum stiti, sunt tari unde te-ai mai intoarce si tari unde pur si simplu simti ca ai vazut suficient. Eu m-as intoarce oricand in India; tara unde sufletele isi regasec pasiunea de a trai si de a multumi pentru tot ceea ce au.

India, I will be back!

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia