Impresii Thailanda - Aprilie 2009

Gentiana & Radu

Impresii Thailanda - Aprilie 2009

Data calatoriei: Aprilie 2009

Exista si vacanta perfecta, fara cusur iar Eturia ne-a ajutat sa o descoperim. Am plecat in noaptea de Paste 2009 catre o noua experienta, o vacanta de explorare ca sa folosesc un termen pretentios, in fapt un circuit individual si personalizat in Thailanda.

Turul nostru a inclus Bangkok-ul, Chang Mai, Chang Rai (doua orase in nordul Thailandei), Golden Triangle zona cea mai de nord a Tailandei la granita cu Mianmar si Laos, si insula Koh Samui.

Pe langa peisajele superbe, am fost surprinsi, obisnuiti fiind, cu politica “lasa-ma sa te las” sau “las-o ma ca merge asa”, de preocuparea tuturor celor cu care am interactionat de a ne face totul pe plac de a ne asigura cele mai bune servicii. Am aflat din aceasta aventura ca templele si Budha sunt cele mai de pret valori care domina viata localnicilor, ca bogatia si luxul pot fi vecine cu saracia lucie, acest mix socandu-te in mai tot Bangkok-ul, ca poti sa manaci pe strada cu echivalentul a 2-3 euro o mancare al carei gust extraordinar nu-l intalnesti in restaurantele obisnuite, ca un masaj tailandez intr-adevar nu-i ceea ce se crede dar te face sa-ti doresti cat mai multe, ca poti sa ai costumul potrivit dimensiunilor tale in numai 24 de ore, ca sex show-rile sunt un fel de circ (uite ce pot face fetele, ce scot, baga si arunca …), ca oamenii pot fi multumiti si fericiti si cu mai putin, ca faima lui Hagi a ajuns pana intr-un satuc din varful muntilor, ca “hiilltribe villages” o reuniune de triburi uitate de timp traiesc de parca prezentul nu i-a atins cu exeptia turistilor care-i privesc “ca la urs” cand toti, pana la cea mai draguta mezina a tribului s-aduna pentru a prezenta dansurile traditionale, ca sunt copii ce se agata inseparabil de gatul tau din prima clipa ce ai patruns in universul lor….orfelinatul.

Am indraznit sa intram in cusca cu trei tigri, am mers pe elefanti si i-am privit pictand, am facut tiroliana in jungla dintr-un copac in altul la inaltimi de peste 40 de metri si ne-am “razboit” cu lipitorile in timp ce vizitam o cascada impresionanta pe o vreme putin ploioasa. Am vazut uimitoare bancuri de pesti la scufundari si nu ne-am rasturnat cu barca la rafting. Ne-a taiat respiratia frumusetea insulelor si smaraldul apei din Parcul National Angthong. (o mica recomandare – un tur privat e de preferat celor de grup care sunt cam aglomerate)

Nebunia plecarilor, sosirilor, transferurilor si cazarilor au gestionat-o ghizii parteneri ai Eturiei (Ekachai si Ping) care au fost minunati, lasandu-ne sa fim doi oameni fara griji.

“Va multumesc in numele regelui, al poporului tailandez si al tuturor familiilor pe care le-ati ajutat prin faptul ca v-ati petrecut vacanta in Thailanda” asa ne-a spus ghidul la final…. Si noi va multumim pentru tot si pentru ca stiti sa faceti turism.

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia