Impresii Singapore & Bali - mai 2010

Elena & Bogdan

Impresii Singapore & Bali - mai 2010

Data calatoriei: Mai 2010

Buna ziua, Va multumim pe aceasta cale pentru organizarea impecabila a excursiei in Asia, de luna trecuta.

Putem spune ca a fost o excursie in care stopurile (Olanda, respectiv Singapore) s-au dovedit cel putin la fel de interesante ca destinatia finala (Bali), desi din perspective diferite. Asadar, pentru excursia noastra in Singapore si Bali, am avut inspiratia sa ies (intre conexiuni) la gradinile Keukenhof din Olanda (1/2 ora de la aeroportul Schipol). O experienta memorabila, o adevarata simfonie de culori (aproape 9 milioane de flori !!!), care iti umple simturile de tot ce poate fi mai frumos.

Apoi am zburat, incantati, in Singapore, o arhipeleag micut (insula principala are aproape 700 kmp), despre care se spune, ca destinatie, ca "acolo opreste avionul". Da, acolo opreste avionul de la Amsterdam (dupa peste 12,5 ore), dar acest stat asiatic are multe de spus lumii intregi despre cum convietuiesc pasnic patru natii si religii foarte diverse (chinezi, indieni, malaiezieni, arabi), despre curatenie, reguli aplicate si respectate si deloc in ultimul rand despre bogatie si cum se face ea.

Si a urmat paradisul balinez, desigur, complet diferit de Singapore. Un paradis cu peisaje de inceput de lume (in special vulcanii si terasele de orez), cu oameni municitori, respectuosi si foarte religiosi. Si mestesugari priceputi. Expatii din Bali spuneau ca le place "rawness of the island" (am mai auzit asta, in Europa ...). Nu in ultimul rand mancarea locala e excelenta.

Pe scurt, servicii impecabile ale agentiilor partenere (am avut 6 zboruri, deci 6 transferuri aeroport-hotel sau viceversa, 4 tururi incluse - excelent facute si, din fericire, private).

O experienta memorabila, la finele careia ne-a parut rau ca n-am facut-o mai lunga si sa fi vizitat si alti vecini (ex. Australia). Idei pentru anii care vin ...

Elena si Bogdan

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia