Impresii Portugalia de Revelion 2012

Silvia

Impresii Portugalia de Revelion 2012

Data calatoriei: Decembrie 2011

Buna Roxana, Mai jos impresiile noastre: Vacanta propusa de Eturia includea doua locatii cu cazare, Lisabona si Porto.

Insa, a fost o idee foarte buna adaugarea masinii inchiriate in oferta, atat mie cat si sotului ne place foarte tare sa colindam cat putem de mult tarile pe care le vizitam. Astfel, aproape in fiecare zi am condus pe coasta Portugaliei vizitand numeroase statiuni. In prima parte a sejurului am condus spre Sud, vizitand statiuni micute, stand la soare pe terasa si admirand oceanul. A fost pentru prima oara cand am vazut oceanul, l-am admirat in cumpana dintre ani si cu toate ca nu am putut sa facem baie (temperatura aerului era destul de ridicata, 16-29 grade, insa numai cei mai curajosi dintre surferi intrau in ocean), am fost impresionata de frumusetea coastei, cu valuri puternice si involburate.

Stiu ca aceasta coasta este cunoscuta pentru surfing, insa nu am avut norocul sa intalnim surferi pe ocean, am vazut in schimb numeroase rulote cu persoane care isi petrec mare parte a timpului in cautarea de valuri spectaculoase, un prieten ii numeste "duzi" intrucat utilizeaza apelativul american "dude" :).

Mancarea in Portugalia este exceptionala, daca iti plac fructele de mare, scoicile si vita pe plita incinsa. Pentru ca nu sunt cele mai "light", nu am incercat specialitatile portugheze din carte de porc insa miroseau ademenitor :)

Hotelul din Lisabona a fost in regula, din pacate orele de luat masa nu au fost compatibile cu programul nostru insa acest lucru nu ne-a derajat in mod special pentru ca astfel am avut sansa de a vizita Lisabona mai mult. Orele de masa sunt o specificitate a orasului, restaurantele au un program ciudatel, intr-o seara nu au vrut sa ne serveasca masa decat dupa ora 19:00. Personalul hotelului (Turim) este saritor, dornic sa te indrume si sa-ti recomande locuri de vazut si lucruri de mancat :). Nu este cel mai central dintre hoteluri insa au parcare interioara.

In prima zi a anului, am pornit spre Porto, se ajunge in 4-5 ore pe autostrada. Porto ne-a placut, este foarte cochet si plin de poveste. Ei sunt renumiti pentru vinul de Porto, nu am incercat foarte multe sortimente (eu fiind insarcinata), insa am gustat dintr-unul rosu, o licoare dulce si aromata comparabila cu a noastra Lacrima a lui Ovidiu.

La intoarcerea in Lisabona am oprit la Fatima, localitatea unde in 1917 Maica Domnului s-a aratat celor 3 copilasi. Localitatea este micuta si simpla, insa s-a construit aici o catedrala mare, care aminteste de curtea Vaticanului, aici credinciosii aduc omagii Marei Doamne. Cu toate ca stilul architectural este modern si nu tocmai cald si primitor ca al ortodoxismului, locul este special, il simti ca pe un conductor catre divinitate.

Daca ajungeti in Lisabona, trebuie sa traversati cel mai lung pod din Europa, Podul Vasco da Gama, acesta are o lungime de 17,2 km dintre care 10 km peste apa. In concluzie, ne-a placut Portugalia, au o clima foarte placuta pentru perioada de iarna si oceanul si coasta au un "altceva" comparativ cu marile continentului. Daca ajungeti la Lisabona inchiriati o masina si faceti cateva trasee pe coasta.

Aaa, in ceea ce priveste agentia Eturia, pot spune ca am fost impresionati de organizare si atentia acordata sejurului nostru. Felicitari pentru modul in care faceti business, cu profesionalism dar si o vizibila pasiune pentru aceasta meserie. Cu siguranta vom cauta si cu alte ocazii oferte voastre.
Multumesc pentru tot!
Spor la treaba va urez!
Silvia

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia