Impresii Mexic - Februarie 2009

Corina & Catalin

Impresii Mexic - Februarie 2009

Data calatoriei: Februarie 2009

In primul rand dorim sa va multumim pentru modul in care ati organizat excursia noastra in Mexic.

Totul a decurs foarte bine, partenerii dumneavoastra respectand fiecare punct din oferta.
De asemenea, ne-am bucurat de compania fam. P., impreauna cu care am parcurs cea mai mare parte din program.
Un punct forte al modului de organizare a excursiei a fost programarea foarte buna a sosirilor si plecarilor. Faptul ca atunci cand am ajuns la Mexico City era seara a fost un lucru bun, ca si faptul ca la intoarcere am ajuns tot seara, in ambele situatii impunandu-se un somn bun dupa drum, care ne-a ajutat cat de cat sa intram in fusul orar local.

Am avut ceva emotii la intoarcere la Paris, unde intre sosire si ora imbarcarii a existat exact timpul necesar deplasarii de la un terminal la celalalt. Daca avionul din Mexic ar fi intarziat, am fi putut sa pierdem avionul spre Bucuresti (insa nu s-a intamplat asa, si am ajuns acasa la o ora foarte potrivita). Toate deplasarile intre hotel si aeroport sau autobaza au fost cu insotitor, si deja dupa primele experiente am inceput sa nu mai avem emotii in acest sens. In toate cazurile transportatorii au ajuns la timp si ne-au dat informatiile necesare. Din acest motiv nu vom descrie zilele de transport dintre locatiile de cazare, cum am mai spus serviciile de aceasta natura fiind de fiecare data bune.

Avand in vedere cele de mai sus, va prezentam mai in detaliu excursia, impreuna cu impresiile noastre, si impreuna cu cateva poze.

Prima excursie organizata a avut ca obiective oficiale complexul de catedrale inchinat Fecioarei din Guadalupe si piramidele din Teotihuacan. In fapt ghidul, Mario, a adaugat intre cele doua obiective o vizita la un centru de artizanat local, unde ni s-au facut demonstratii cu privire la utilizarile agavelor, ca si a prelucrarii obsidianului. Desi scopul vizitei a fost sa cumparam produsele mestesugarilor locali, demonstratiile oferite au reprezentat o experienta deosebita. De asemenea, la intoarcere am facut o oprire la un restaurant local pentru masa de pranz (care nu era platita, deci am fi putut sa o luam in oras). Mancarea nu a fost nemaipomenita si nu tocmai ieftina, insa au avut si un program cu dansuri „indiene” pitoresti, pozele facute cu aceasta ocazie fiind destul de dragute. Mario a fost cel mai simpatic dintre ghizii pe care i-am avut in Mexic.

A doua excursie a fost turul de oras. A fost singurul element din programul excursiei care nu a iesit foarte bine. Conform politicii agentiei locale, turistii sunt colectati de la hotelurile lor si transportati initial la sediul companiei, acolo unde se formeaza grupurile, sunt repartizati ghizii si incepe propriuzis excursia. Primul obiectiv al turului de oras a fost Palatul Constitutiei, care se afla in piata Zocalo. Ca sa ajungem acolo a durat aprox. 90 min, in conditiile in care hotelul nostru se afla intr-un colt al pietei. Ghidul si-a dat si el ceva osteneala sa ne explice chestii, insa a insistat de asemenea sa ne duca la magazinul unui comerciant de argint, unde iar am pierdut ceva timp. In aceste conditii, vizita la muzeul de antropologie a fost cumva prescurtata, ghidul prezentandu-ne aprox. jumatate din sali. Credem ca o zi libera in care sa luam bus-ul supraetajat ne-ar fi ajutat mai bine sa intelegem cum arata de fapt orasul.

Asa cum ati spus, cele doua circuite organizate din Merida chiar merita timpul si banii. Chiar daca cea mai complexa piramida pare sa fie cea de la Chichen Itza, am fost mai degraba incantati de libertatea de miscare de la Kabah. Fiecare site are cate ceva diferit, insa dupa un timp este greu sa iti mai amintesti ce are fiecare deosebit. Chichen Itza este site-ul cel mai intins, insa este plin de restrictii in a te apropia de pietroaie si plin de comercianti. Din experienta noastra, acesta ar fi cel mai bun loc de achizitionat suveniruri si cadouri pentru cei de acasa, oferta fiind foarte variata si preturile foarte mici.

Conform sugestiei dumneavoastra, am vizitat si rezervatia de la Celestun. A fost o experienta deosebita, desi am avut ghinionul sa avem cea mai proasta vreme din toata excursia. Am vazut in mediul lor flamingo (sincer mie mi se par in continuare protocalii si nu roz) si multe alte pasari, inclusiv vulturi, ca si ceva pesti si musuroaie de termite in mangrove. Deoarece ne-am hotarat sa cumparam excursia in ultimul moment, am luat-o de la o alta agentie. Agenta de turism ne-a recomandat sa nu includem in bilet si masa, avand astfel posibilitatea sa ne alegem singuri unde si ce sa mancam (o sugestie buna).

Ultima parte a excursie am stat la Desire Resort. Conditiile au fost cele asteptate, insa datorita diferentei de fus orar nu prea am reusit sa beneficiem de distractia de noapte. De fapt si acasa suntem diurni, asa ca am fost in fiecare dimineata devreme pe plaja. Nisipul pe plaja este mai putin frumos decat la noi. Alge exista, insa nu miros si exista si personal care le strange.

Cam asta ar fi. Cand vom dori alta excursie de vis sigur va vom contacta.
Corina si Catalin

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia