Eturia - Agentie de turism

Impresii Malaezia - august 2014

Ne-am intors de curand dintr-un circuit extraordinar - 12 zile de vis in Malaezia.
Multumim echipei Eturia pentru excelenta organizare si pentru faptul ca ne-au raspuns cu promptitudine la toate solicitarile. Ne-am bucurat de alegerea facuta inca de la plecare - zborul cu Qatar Airways a fost peste asteptarile noastre, la fel si faptul ca escala a fost nici prea scurta, nici prea lunga. In prima zi am fost preluati de la aeroport de Sarawanan, omul care avea sa ne fie ghid si sofer pentru tot restul vacantei. Ne-am bucurat mult cand am aflat ca vom fi singuri in acest circuit si vom putea sa ne facem programul asa cum ne dorim. Asta ne-a oferit posibilitatea de a pleca mai devreme si a ne intoarce mai tarziu la hotel in fiecare zi, astfel ca am reusit sa vedem mult mai mult lucruri si locuri decat cele incluse in programul initial. Intr-adevar, am platit suplimentar pentru ele (intrari la diverse obiective turistice), dar a meritat din plin.

In Kuala Lumpur am mers cu skytrain-ul, am vizitat un mall axat doar pe electronice (preturile mult mai mici decat in Europa), am urcat in KL Tower, am vazut Turnurile Petronas (situate foarte aproape de hotelul nostru), am vizitat moschei, temple, monumente si muzee, am vazut si Palatul Regal si am aflat de la ghid multe informatii interesante despre istoria si cultura Malaeziei. Am mers si la Batu Caves (recomandam tuturor celor care viziteaza Kuala Lumpur sa mearga si la pesteri, e un loc impresionant) si am mancat la restaurante cu mancare traditionala. Ne-a impresionat agitatia orasului si ne-a placut ca am avut ocazia sa mergem in locuri frecventate de localnici, am profitat din plin de timpul scurt avut la dispozitie pentru a vizita orasul atat pe cont propriu, cat si alaturi de ghid.

Am plecat apoi spre Cameron Highlands, un loc impresionant. Plantatii de ceai, ferme de capsuni si ciuperci si peisaje superbe cat vezi cu ochii. Aici am vizitat doua plantatii de ceai, am mers ca hobbiții prin ”the mossy forest” si am beneficiat de un crash course in biologie de la un ghid naturalist, foarte bine pregatit si foarte amabil, dispus sa ne vorbeasca despre fiecare planta, pasare sau insecta pe care am intalnit-o pe traseu.
Urmatoarea destinatie a fost Penang, mai exact orasul Georgetown, inclus in patrimoniul UNESCO. Pe drum am oprit sa mai vedem cateva obiective turistice, dar cel mai mult ne-a impresionat moschea din Kuala Kangsar, prin arhitectura sa.

Odata ajunsi in GeorgeTown, prima impresie placuta ne-a produs-o hotelul la care am fost cazati, The Blue Mansion, care era o casa veche, transformata in hotel si muzeu. Arata exatrordinar, iar serviciile au fost pe masura. Am explorat orasul timp de doua zile, am reusit sa vedem cele mai importante obiective turistice, am admirat arta stradala si felul in care oamenii au invatat sa coexiste (pe strada Armoniei am vazut o biserica, un templu budist, unul hindus si o moschee, situate la mica distanta) si am mancat la doua dintre celebrele ”food market”.

De la Penang am mers spre Belum, in padurea tropicala. Aici am avut parte de o experienta unica pentru noi - un tur de o zi in cadrul padurii tropicale. Si chiar daca a fost istovitoare, n-am schimba cu nimic aceasta experienta uimitoare. Am vazut un trib de bastinasi, am admirat plante carnivore si insecte nemaivazute, am zarit chiar si cateva maimute, si am reusit sa supravietuim :). La finalul zilei, ne-am relaxat in piscina hotelului, care oferea o priveliste de vis.
Dupa Belum, am plecat spre insula Perhentian. Ne-am despartit de ghid la debarcader, si ne-am imbarcat pe o barca cu viteza, pentru a ajunge la un alt loc minunat. Ultimele doua zile ale vacantei le-am petrecut pe plaja cu nisip alb din Perhentian. Am facut snorkeling la doi pasi de hotel, ne-am plimbat pe plaja, am mancat cele mai bune fructe de mare ”evăr” și ne-am relaxat, exact la timp, pentru ca incepusem sa resimtim oboseala din ultimele zile.

A fost a doua vacanta in care am mers cu ajutorul echipei Eturia si suntem foarte multumiti. Totul a decurs excelent si ne bucuram ca am avut ocazia sa traim niste experiente minunate!

(ps: fotografiile au fost realizat de sotul meu, Daniel, fotograf la Foto Studio 42)
Impresii Malaezia - august 2014Impresii Malaezia - august 2014
Impresii Malaezia - august 2014Impresii Malaezia - august 2014Impresii Malaezia - august 2014Impresii Malaezia - august 2014Impresii Malaezia - august 2014Impresii Malaezia - august 2014
Impresii Malaezia - august 2014Impresii Malaezia - august 2014Impresii Malaezia - august 2014Impresii Malaezia - august 2014Impresii Malaezia - august 2014

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.764.529 zile de vacanta vandute
 • 296.525.886 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia