Impresii Machu Picchu & Peru - iulie 2011

Viorica & Titi

Impresii Machu Picchu & Peru - iulie 2011

Data calatoriei: Iulie 2011

Amintiri (placute) din Peru: Si de aceasta data (ca si anul trecut in Cuba) sejurul a fost foarte placut si s-a desfasurat conform asteptarilor.

Doar doua probleme (zicem minore) au aparut.
1. Zborul Cluj-Madrid anulat de Tarom, a implicat cateva ore in plus in varianta de zbor Cluj-Bucuresti-Madrid, dar am avut timp sa vizitam si Madridul.
2. Greva minerilor din Puno ne-a privat de croaziera pe lacul Titicaca, in schimb ni s-a oferit, si banuiesc ca am avut mai multe de vazut, excursie de o zi in Canionul Colca.

Toti ghizii au fost exceptionali, mai putin cel din Arequipa (chiar daca si-a dat toata silinta), care era nou in agentie. In programele shared ofereau casti si statii, asa ca nu erai obligat sa stai in preajma lor, nici sa urmaresti vreun stegulet, umbrela sau alt semn de identificare a grupului si auzeai foarte clar tot ce se spune. Preluarea de la aeroport, gara, debarcader sau hotel a fost prompta. Cazarea a fost buna, hotelul (in fiecare oras) este situat aproape de centru, insa micul dejun a fost identic in toate locatiile (cu un plus in Cusco).

Programul a fost flexibil, s-au acceptat si modificari de zile sau ore, in functie de preferinte. Autocarele (la first floor) au conditiile de la clasa business din avion. Chiar daca peisajul e dezolant (pe stanga numai nisip iar pe dreapta oceanul) calatoria nu este obositoare (este asigurat si internet gratuit). Peruanii sunt oameni comunicativi, veseli, cooperanti.

In Arequipa si Cusco am trecut si prin Market-uri. Merita de vazut, e un spectacol deosebit. Am savurat o cina deosebita la restaurantul Zig Zag din Arequipa ( vizavi de catedrala San Francisco), si ne-am bucurat de o plimbare pe jos (cam 6 ore dus-intors) din Aquas Calientes la cascada si gradinile de Mandor. Din toate obiectivele incluse in program nu putem alege unul care ne-a placut cel mai mult. Toate sunt deosebite si totodata diferite. Nici nu am putea alege vreunul la care s-ar putea renunta. Ar mai fi multe de povestit. Dar mai bine sa lasam imaginile sa vorbeasca.
Cu multumiri,
Aurel si Viorica

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia