Impresii Inca Trail, Peru - octombrie 2011

Andrei

Impresii Inca Trail, Peru - octombrie 2011

Data calatoriei: Octombrie 2011

Buna dimineata-de pe pamant romanesc :)
Va multumesc pentru organizarea impecabila (partenerul local a fost fara cusur!)

Toate transferurile, detaliile, ghizii au fost exact la momentul planificat si de o calitate remarcabila. Multumesc pentru tot! Cateva lucruri pe care vreau sa le scot in evidenta (unele m-au rugat chiar ghizii sa vi le transmit) – in ordine absolut aleatoare:)
-    Un singur regret am, ca nu am reusit sa urcam pe Wayna Picchu, pentru ca partenerii locali nu au reusit sa faca rost de bilete de intrare (cu toate ca i-am anuntat cu o saptamana inainte – si in Aguas Calientes am intrebat de curiozitate daca aveam locuri de pe o zi pe alta si mi-au spus ca aveau)
-    M-a rugat ghidul de la Puno - Titikaka sa va spun ca exista si excursie la insule (Uros si Taquile) cu barci rapide, iar timpul pe apa este redus la jumatate. Adevarul este ca 5 ore pe apa (dus-intors) nu sunt tocmai placute :)
-    Majoritatea hotelurilor ne-au pregatit ceva special in camera (fructe, sampanie sau doar ne-au dat o camera ma frumoasa, pentru ca eram in luna de miere – Multumesc pentru ajutor:)
-    Cazarea si activitatile din jungla au fost extraordinare, transferul a durat foarte mult, dar a meritat! Am avut un noroc fantastic ca in jungla 2 zile din 4 am avut 17 grade, pentru ca a venit un curent de aer Arctic (Friejo), care dureaza doar 3 zile si vine o singura data pe an :)

-    Am avut o situatie “la limita” la Nazca, am fost foarte aproape sa nu putem efectua zborul de survol, pentru ca erau foarte multe rezervari si noi eram abia a 4-lea zbor, in conditiile in care aveam autobuz la pranz. Nu inteleg de ce nu au putut aranja in asa fel incat sa fim in primul zbor, daca stiuau ca plecam devreme si stiau cu 3 luni inainte. Ghidul insa a reusit sa faca schimb cu 2 persoane din zborul al 2-lea care nu se grabeau, altfel am fi ramas fara zbor. Ideal cred ca ar fi sa fie mai mult timp liber in ziua cu zborul ca sa se poate gestiona si astfel de situatii “de urgenta” – pentru ca ar fi fost o mare dezamagire sa nu fi putut zbura.

-    In general orice excursie suplimentara fata de cele deja rezervate este foarte greu de obtinut de la partenerul dvs local – ni s-a intamplat cu Wayna Picchu si de asemenea in Cusco cand le-am cerut Mountain Bike-de pe o zi pe alta si au spus ca nu au putut gasi locuri. Am fost pe cont propriu la o agentie locala si am reusit sa facem rezervare si sa mergem in aceeasi zi. Este adevarat, calitatea excursiei nu a fost extraordinara – transfer cu autobus public, biciclete vechi, dar am avut ghid personal si traseul ales a fost foarte frumos.

-    Compania aleasa pentru pentru Inca Trail este cea mai buna – am avut un ghid fantastic, am fost mereu singuri pe poteca (chiar si in ultima zi – cu Machu Picchu), iar locurile de campare si conditiile excelente. Se pare ca doar firmele importante, cea pe care ati ales-o si alte cateva, au putut avea acces la locurile de campare retrase si mai mici. Restul stateau cate 300-400 si traseul era organizat altfel, astfel incat ceilalti mergeau pe Inca Trail ca la slujba de Paste:) - unul dupa celalalt. De masa nu mai vorbesc, ne pregateau masa cu 3 feluri de mancare (foarte elaborate) la 4.000m altitudine – excelent!!

Va multumim inca o data pentru o vacanta perfecta si abia astept sa incepem sa o planificam pe urmatoarea. Africa sau Asia :)

Andrei

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia