Impresii Iberostar Hacienda, La Romana, Dominicana - mai 2011

Mihaela

Impresii Iberostar Hacienda, La Romana, Dominicana - mai 2011

Data calatoriei: Mai 2011

Buna ziua si bine v-am regasit!
Multumesc pentru gandurile frumoase.

Bucurie, asa cum spuneti in ultima parte a mesajului, este termenul potrivit pentru a descrie starea de spirit in timpul si imediat dupa experienta calatoriei. In ceea ce priveste hotelul Iberostar Hacienda Dominicus, din La Romana, Republica Dominicana, nu am nici o obeservatie negativa. Desi nu am experienta in ceea ce inseamna regim "all inclusive", fiind a doua oara cand apelez la un astfel de pachet, nu pot sa zic decat de bine, incepand de la camera (care arata ca pe internet), bufetul variat, posibilitatea de rezervare pentru restaurante "à la carte" care aduc variatie in meniu, gradinile excelent intretinute si cu o foarte mare varietate de plante.......pana la disponibilitatea angajatilor - de exemplu ni s-a stricat televizorul, si pana sa ma decid sa anunt la receptie, unul din angajatii de la concierge (cel care facea rezervarile pentru restaurantele à la carte) m-a intrebat daca totul este ok, i-am spus de tv si in circa 3 ore l-au schimbat. In opinia mea hotelul ofera un raport calitate-pret echitabila.....si sa fim seriosi, la ce hotel in Europa, pentru acelasi pret, primesti cazare+toate mesele+piscine+jacuzzi+sauna+caiac+multe alte posibilitati de destindere si divertisment.

Un singur aspect mai putin placut - la sosire, check in-ul a durat mai mult decat ar fi fost normal......cam 45 minute, dar asta probabil din cauza ca am solicitat o camera care sa nu fie aproape de clubul de noapte si de discoteca, iar ei au zis ca hotelul este plin, ca aveau o nunta...pana la urma s-a rezolvat. Transferurile au fost ok, prompte si punctuale, la retur, intre hotel si orasul Santo Domingo am facut undeva in jur de 2h, adica mai putin decat timpul estimat de 2h30.

Pentru ca in noiembrie anul trecut am fost in Punta Cana, tot la Iberostar (aceea fiind prima experienta all inclusive) pot sa spun prin comparatie, ca zona Bayahibe este mult mult mai linistita iar Iberostarul de aici, avand capacitate mai mica de cazare, automat iti lasa mai mult spatiu personal. Am observat acest lucru si la masa dar si pe plaja. Zona in intregime nu este supra-agomerata, pe o plaja de circa 6 km apreciez ca erau cam 4 resorturi. Este intr-adevar mai departe de aeroporturile PUJ sau SDQ insa dupa parerea mea merita un pic de osteneala. Foarte aproape este aeroportul La Romana insa nu prea sunt zboruri din Europa.

Tot ca un plus pt zona Bayahibe este apa marii Caraibilor foarte foarte cristalina, turcoaz si fara valuri, asa cum nu o poti intalni in partea cu Punta Cana si plaja Bavaro care au iesire la oceanul Atlantic. Din ce am citit insa, acest lucru nu este valabil pentru toata zona de sud si pentru toate resorturile care au iesire la Caraibe, este diferit in zona La Romana unde se varsa raul Chavon in mare si face ca apa marii sa devina tulbure.

Nu stiu ce sa va mai spun.......poate un pic despre Santo Domingo, am vazut zona veche, coloniala, interesanta si plina de istorie insa foarte obositori sunt localnicii, care la tot pasul te abordeaza, sa iti vanda ceva, sa intri la ei in magazin, sa iti fie ghizi, sa iti ofere taxi, sa stie de unde vii si unde te duci etc, practic nu ai nici o clipa de liniste in momentul in care pui piciorul din hotel in strada. Probabil nu ti se intmpla la fel daca mergi intr-o excursie de grup organizat, care se cumpara de la reprezentantii agentiilor de turism aflati in resort, dar cum noi era "on our own"....asta a fost. Nu ma deranjaza daca impartasiti din impresii pe forumul agentiei, ba din contra m-as bucura daca va sunt de folos, agentiei sau turistilor. Am sa va transmit si niste poze, insa de acasa, de pe adresa de email personala.

Numai bine va doresc, multumesc inca o data,
Pe curand! Mihaela

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia