Impresii grup Eturia Hong Kong & Macao - aprilie

Emi

Impresii grup Eturia Hong Kong & Macao - aprilie

Plecarea in Hong Kong si Macao a fost o veste neasteptata.

Un grup ce urma sa participe la o conferinta avea nevoie de un insotitor si astfel, intr-o duminica insorita de aprilie ma gaseam pe aeroportul din Otopeni gata pentru drumul ce avea sa urmeze.
Frankfurt a fost popasul de dinaintea zborului de vreo 11 ore spre Hong Kong. As minti daca as zice ca au trecut repede sau ca cei de la Lufthansa s-au straduit sa faca drumul mai suportabil :) .

„O zi mai tarziu”, in jurul orei 11 dimineata, ajungeam pe aeroportul din Hong Kong unde am fost intampinati de ghidul nostru local, un pusti de vreo 19 maxim 20 de ani. Ajungem repede la autocarul ce urma sa ne transfere catre restaurantul unde urma sa luam pranzul, iar 30 de minute mai tarziu eram cu totii in jurul mesei asteptand nerabdatori masa. Dar ne astepta o conferinta, asa ca, fara siesta de dupa masa ne intreptam catre terminalul de ferry pentru a ajunge in Macao.

Hong Kong si Macau, desi au fost retrocedate Chinei, ambele beneficiaza de un regim preferential, fiind regiuni autonome. Asa ca, da fiecare data cand se trece dintr-o parte in alta trebuie efectuat controlul vamal. Am ramas placut surprins de ferry-urile care circula pe aceasta ruta....foarte curate, moderne, silentioase si mai ales rapide.

O ora mai tarziu ajungeam in Macao unde ne-a intampinat John, ghidul pentru urmatoarele zile. Din punctul meu chinez 100%, desi sustinea ca are origini portugheze, cu o engleza vorbita intr-o combinatie de accent brtianic si chinezesc (da! e posibil) a fost o prezenta amuzanta si utila. O zi jumate mi-am petrecut-o in hotelul Venetian, copie fiedela dar mai mare a celui de Vegas. Imi rasuna reclama aceea : „ The original is always best” :). Ce am remarcat plimbandu-ma prin magazinele din hotel, ca European sau mai bine zis ca non-asiatic nu ai sa beneficiezi de prea multa atentie din parte vanzatorilor...au alt public tinta. Nu as zice ca sunt nepasatori, dar nici prea binevoitori nu sunt.

Orasul in sine este impartit pe 3 insule, legate intre ele prin intermediul unor poduri: Peninsula Macao, Insula Taipa si Insula Coloane. The place to be, din punctul meu de vedere este chiar in Macao (peninsula), mult mai multe optiuni de a-ti petrece timpul (pe langa casinouri), vestigii istorice (ruinele Catedralii Sf. Paul, Templul A-Ma), precum si Turnul Macao, pe care-l recomand cu caldura spre inserat. Va ofera o priveliste deosebita. Pentru amatorii de shopping sunt multe optiuni, dar preturile nu reflecta statutul de „chinezarii” a lucrurilor puse la vanzare.

Intorcandu-ne in Hong Kong am fost preluati direct de la terminalul de ferry de catre ghid pentru turul de oras. Atractii vizitate au fost multe, dar poate doua mi-au ramas in mod deosebit intiparite in memorie: Repulse Bay – o zona de plaja foarte pitoreasca, cu un templu chiar pe malul marii si Victoria Peak – cel mai inalt punct din oras, care ne-a oferit o priveliste minunata asupra orasului, ocazie cu care ne-am dat seama ce inseamna cu adevarat smog-ul. Seara a culminat cu o croaziera in jurul Hong Kong-ului, care, in ciuda ploii si a marii agitate a meritat efortul. Cladirile puternic luminate si atmosfera fac din Hong Kong un oras poate mai frumos pe timpul noptii decat in timpul zilei.

Ziua urmatoare mi-am petrecut-o hoinarind pe strazi, dorind sa vad oameni si stilul lor de viata poate mai mult decat un monument anume. De aglomerat, e foarte aglomerat...in metrou, pe strazi, tot timpul lumea e in miscare. Dar, sistemul de transport in comun si toate celelalte facilitati pe care locuitorii si vizitatorii le au la dispozitie, fac totul ceva mai usor. Spre seara, in cautare de distractie si de un final glorios al excursiei, m-am indreptat spre zona Wan Chai. Cluburi de noapte, striptease-uri, baruri, restuarante si bordeluri...cu acestea vei fi intampinat. Dar atmosfera este dementiala, plin de expati iesit la berea de dupa servici, turisti in cautare de distractie si ...femei frumoase :) In ceea ce le priveste pe cele din urma, trebuie avut grija ce locatii alegeti, majoritatea sunt family (clan) – run asa ca s-ar putea sa nu iesiti fara banii lasati acolo. In rest, safe atat timp cat exista si o doza de bun-simt din partea trecatorului.

Si astfel cele 5 nopti in Hong Kong si Macao au luat sfarsit. As mai merge din nou in Hong Kong si Macau? Hong Kong – da, Macau – poate, dar prefer Las Vegas-ul.

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia