Impresii Grup Eturia Argentina & Brazilia - octombrie

Georgiana Gharbi

Georgiana Gharbi

Impresii Grup Eturia Argentina & Brazilia - octombrie

Buenos Aires Caminito, Tango si Empanadas:), acestea sunt primele cuvinte care imi vin in minte ori de cate ori ma gandesc la acest oras despre frumusetea caruia am tot auzit inainte sa plec, insa sincer nu mi-am imaginat ca poate fi atat de frumos..

Am aterizat la Buenos Aires dupa un zbor de noapte foarte agitat care venea din Peru si in care nu am reusit sa adorm nici macar 10 minute:), insa cu toata oboseala orasul mi sa lipit de suflet inca din primele momente cand am iesit din aeroport.

In aceeasi zi dupa un pic de odihna am inceput turul orasului cu Plaza del Mayo unde am vazut balconul de unde Eva Peron s-a adresat multimii, Catedrala ce adaposteste mormantul lui Jose San Martin, declarat eroul national al Argentinei, si am facut o plimbare pe “Caminito” faimoasa strada din cartierul La Boca. Caminito este o experienta in sine, total diferita de ceea ce ofera orasul in partea moderna, deoarece aici se intalnesc artisti de toate genurile, iar picturile si sculpturile acestora alaturi de dansatorii profesionisti de tango imprima in mintea vizitatorilor o mare de culori si sunete, care nu pot fi uitate usor.

O alta imagine aproape fantastica a acestui oras este oferita de Rio del Plata sau Fluviul De Argint , mai exact gura de vărsare a fluviilor Parana și Uruguay in Oceanul Atlantic. Acesta in anumite locuri are o latime de pana la 220 km. Apele acestui fluviu sunt tulburi si pline de mal ceea ce creaza o imagine uluitoare. Ideea ce mi s-a blocat in minte ori de cate ori ma gandesc la acest peisaj este o mare tulbure de culoare maro:).

Dealtfel soselele largi, cladirile in stilul colonial sau oameni veseli sunt doar cateva motive pentru care toti vizitatorii isi doresc, odata ajunsi aici, sa nu mai plece. La Buenos Aires exista multe locuri in care se poate vedea un spectacol de tango insa cel mai renumit este spectacolul Esquina Carlos Gardel, care pe buna dreptate si-a castigat faima. Aici pe langa decorul colonial al cladirii, dansatorii ofera un spectacol de exceptie. Adaugand la toate acestea o cina la care am gustat renumita friptura de vaca argentiniana pot spune ca singurul regret pe care l-am avut a fost timpul foarte scurt petrecut in acest oras pe care il declar cel mai frumos oras pe care l-am vazut… pana acum:).

In urmatoarea zi am plecat de la Buenos Aires la aproximativ 80 de km distanta pentru a petrece ziua la Estancia Cina Cina. Un loc parca scos din filmele western cu cowboys care aici sunt numiti Gaucho. In timpul acestei zile am asistat la spectacole de dans muzica si cateva demonstratii ale talentelor acestor gaucho. Din activitatile din aceasta zi cel mai mult mi-a placut mancarea, ce mi-a imbatat simturile.

Am parasit orasul Buenos Aires pentru a ma indrepta spre Iguassu, loc in care am pasit intr-o alta lume. Intr-adevar padurea tropicala ne-a coplesit pe toti din grup. Totul este diferit de ceea ce stiam eu, animale, plante, clima… insecte:) Am fost intampinati de un ghid naturist care ne-a insotit in urmatoarele doua zile cu sfaturi si informatii despre Parcul National Iguassu. Cascadele in sine sunt, asa cum speram un spectacol de apa, sunet si culoare, culoarea fiind data de prezenta a 2, 3 chiar 4 curcubeie paralele sau perpendiculare cu cascadele.

Am incercat si renumitul Macuco Safari, adica o plimbare cu barca pana sub cascade. Sistemul este unul simpatic, adica dupa ce esti stropit cu cateva sute de litri de apa:), urmeaza o plimbare de mare viteza cu barca… pentru a te usca. Mai tarziu am debarcat, ne-am recuperat hainele pe care le-am depozitat in niste saci impemeabil, oferiti la urcarea in barca si am pornit intr-un mini safari prin padurea tropicala. O recomandare penrtru doritorii de aceasta experienta este sa nu plece fara costumele de baie in aceasta excursie:).

Nu am numarat cate cascade am vazut:) in cele doua zile petrecute atat in partea Argentiniana cat si in cea Braziliana, insa toate au fost frumoase. Din toate bineinteles ca renumita Devil’s Throat, sau cascada care separa Argentina de Brazilia este atractia principala a parcului, loc in care inclusiv ghizii fac popas pentru a lasa grupurile sa se bucure de peisaj.

De la Iguassu am plecat catre destinatia finala a acestui circuit … Rio de Janeiro. Intr-un mod placut cea mai frumoasa parte a turului a fost la sfarsit. In realitate mi-am dorit sa ajung la Rio, de cand ma stiu iar orasul nu a dezamagit de fel asteptarile pe care le aveam.

In cateva cuvinte orasul are un peisaj atipic cu munti intr-o parte, un parc national in centru si oceanul in cealalta parte. Aceasta combinatie de verdeata ,cladiri inalte, plaje late cu nisip fin si albastrul oceanului fara doar si poate este unica.

In prima zi la Rio am facut un tur de orientare, am vazut renumitele plaje Copacabana si Ipanema si am urcat cu telecabina pe muntii Corcovado si Sugarloaf. Urmatoarele doua zile le-am petrecut la plaja si in lungi plimbari in oras, si desi am fost avertizata sa nu ma aventurez singura, pot sa spun ca nu am resimtit nici cea mai mica teama.

Desi apa a fost destul de rece, a merge la plaja in Rio nu se rezuma doar la a face baie, ci mai mult de a observa stilul de viata si veselia oamenilor. Despre plaja din Rio se spune ca este cea mai activa plaja din lume si ca locuitorii din Rio nu isi fac program din a merge la plaja ci merg la plaja unde isi fac programul pentru restul zilei:).

Cred ca oricare din cele trei locatii merita vizitate cel putin o data in viata, insa sunt sigura ca vizitate impreuna sunt cheia unei vacante reusite.

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia