Impresii Egipt - Ianuarie 2009

Loredana si Florin

Impresii Egipt - Ianuarie 2009

Data calatoriei: Ianuarie 2009

Lumea araba este o experienta a cunoasterii, iar aceasta este cu atat mai imoprtanta cu cat ne lovim de ea la un pas de Europa.

Lumea araba nu poate fii neglijata, ea asteapta sa o intelegem, sa o descoperim, sa o interpretam.  La prima vedere este o lume a ferestrelor inchise, a barbatilor omnipotenti, a femeilor condamnate, parca, sa traiasca in spatele unei "burca"- este doar imaginea care se dezvaluie unui simplu spectator al lumii arabe. Pasind pe strazile inguste, lovindu-te de saracie lucie dar si de opulenta, descoperi ca acesti oameni au o dorinta sincera de comunicare, poate dorinta de a-ti impartasi ce e mai frumos din propria lor lume, de a ti-o descifra prin cuvinte.

Timpul nu exista in lumea araba, iar graba este de neinteles....Cine vrea sa-i inteleaga cu mintea unui european, mai bine sa stea acasa. A ramas ceva parca viu din arta negustorilor cu caravane....negocierea. Totul incepe cu un ceai (simpaticul nostru "karkaleci"), continua cu un pret fabulos, apoi cu o reprezentare teatrala a unui "faliment negustoresc" si se termina cu o strangere de mana ce parafeaza un negot mai bun sau mai prost pentru neexperimentatul european, novice in aceasta lume.
Prietenii create pe moment, la fel de efemere asa cum s-au nascut, oameni care stiu sa-ti zambeasca, sa-ti rada, doar pentru a-ti deschide pentru o clipa portile acestei lumi si a te determina sa uiti, din placere, ca-ti consumi banii pe nimicuri inutile, dar cu placera de a lua cu tine cat mai multe amintiri din aceasta lume.
Va invitam sa o descoperiti singuri, fie ca va repugna sau va place...aceasta lume traieste prin farmecul ei.
Loredana si Florin

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia