Impresii de vacanta in India - martie 2012

Simona

Simona

Impresii de vacanta in India - martie 2012

Data calatoriei: Martie 2012

Buna seara, La cateva zile de la revenirea acasa, vreau sa va multumesc pentru minunata vacanta in India.

Marturisesc ca, stiind ca voi calatori singura in a doua parte, am fost destul de stresata la plecare si micul incident de la Kiev mi-a parut un soi de semn rau. Organizarea a fost insa excelenta si m-am linistit foarte repede la fata locului iar calatoria a fost nu doar o vacanta ci o experienta cu mult mai intensa decat mi-as fi imaginat.
Desi am calatorit ceva (nu foarte mult, dar nici putin), nu cred ca gresesc prea mult zicand ca nicio calatorie, niciun ghid si nicio carte nu te pregateste complet pentru India. Mai cred ca e foarte usor sa o urasti sau sa o iubesti (si mai greu sa gasesti o cale de mijloc) si ma consider norocoasa ca am iubit-o de la inceput (sau, in fine, foarte aproape de inceput), iar asta s-a datorat, fara indoiala, in mare parte, organizarii impecabile.

Va multumesc si pentru sugestia de a vizita Orcha (care, dupa Darjeeling, mi-a ramas locul cel mai drag din cele vazute). Stiu ca ati ezitat cand a fost vorba sa imi recomandati trenul de noapte de la Varanasi la New Jalpaiguri, insa as vrea sa va spun ca a fost cea mai autentica experienta si nu regret deloc ca am iesit cu totul pentru 14 (ma rog, poate chiar 17) ore din zona de confort.

India e locul contrastelor si nimic nu poate fi mai bun in a te ajuta sa intelegi asta decat contrastul intre hotelul cu multe stele din Varanasi populat de turisti si trenul de persoane populat aproape exclusiv de localnici. Localnici cu care (contrar normelor de siguranta in calatoria unei femei singure) am purtat conversatii din cele mai interesante si mai placute tocmai in trenuri si in asteptarea lor. Sugestia de a apela mai mult la ghizi locali a fost si ea binevenita. Sunt adepta calatoriilor pe cat posibil independente, insa (mai ales singura) nu m-as fi descurcat prea grozav in haosul organizat care parea ca domneste peste tot. Si sunt atat de multe de aflat despre fiecare loc incat, oricat as fi citit inainte, tot sunt o multime de lucruri pe care le-am aflat in plus.
In fine, Darjeeling este intr-adevar un loc magic si o varianta de final de traseu cred eu mai fericita decat Nepalul (la care m-am gandit o clipa initial, inspirata de tururile standard), fiindca pune in evidenta, o data in plus, enorma diversitate a aceleiasi tari.

Nu in ultimul rand, as vrea sa va multumesc pentru modalitatea in care ati reusit sa imi organizati itinerariul in limitele bugetului si timpului indicate initial. Daca ar fi ceva ce as recomanda unor turisti ca mine (cu restrictii bugetare si de timp, cu ceva experienta de calatorie si dispusi sa renunte temporar la confort de dragul de a vedea lucruri noi) ar fi sa isi rezerve totusi putin timp in plus in fiecare loc pentru a-l explora si pe cont propriu chiar daca asta ar insemna o crestere a bugetului/reducere a numarului de locuri vizitate. Am facut asta la Delhi si partial la Jaipur si a fost o completare excelenta a turului cu ghid. Sunt sigura ca nu m-ati fi convins daca mi-ati fi dat acest sfat, dar la urmatoarea calatorie in India voi sti ca nu e locul potrivit in care sa alergi. Sunt sigura ca reusita unui itinerariu atat de incarcat intr-un loc ca India tine si de un strop de noroc pe care din fericire l-am avut, insa cea mai importanta contributie a avut-o, fara indoiala, asistenta si experienta organizatorilor, pentru care tin sa va multumesc inca o data dvs. si partenerilor locali.
Cu prietenie,
Simona

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia