Impresii Cuba - noiembrie 2010

Viorica si Aurel

Impresii Cuba - noiembrie 2010

Data calatoriei: Noiembrie 2010

Impresii dupa 9 zile de Cuba: Drumul lung si greu, mai ales la intoarcere (serviciile oferite de AirEurope au fost bune, mai ales la zborurile operate de Tarom).

Vremea a fost variata. In Havana am avut doua zile frumoase, una cu vant si ultima cu ploaie tropicala.
In Varadero, doar ultima zi a fost insorita, in rest mult vant, dar temperatura placuta.
Serviciile de transfer si cele hoteliere au fost pe masura asteptarilor, cu exceptia unui mic incident la transferul catre Varadero.
Oamenii sunt amabili, deschisi. Se accepta cu placere bacsisul. Preturile sunt mai mari ca la noi.
Varadero e o destinatie deosebita pentru cei care savureaza soarele, nisipul, baia, plaja; cu conditia sa fie si vremea potrivita (oferte de excursii cu catamaran, avion, dar am renuntat din cauza taifunului care bantuia Marea Caraibelor).
Havana e un amalgam de vechi si nou, de cladiri cu arhitectura deosebita, putine renovate, multe in paragina, surprinzator de curat, oameni saraci, cersetori, multa armata, vreme variabila, cel putin acum, la inceput de noiembrie.
Multe oferte de programe in Havana si in afara ei. Pentru cei interesati, recomand cu caldura turul Hemigway (5-6 ore) si un ghid cu totul deosebit, Eliseo.
Am facut turul Havanei vechi pe jos si by bus, nu am avut curajul sa incercam un taxi de ‘epoca’, nici o caleasca (tur Havana veche la 25 CUC). Preturile la taxi (Cubataxi) sunt rezonabile, din Miramar (locatia hotelului Panorama) in Havana veche, cca.10 CUC (drumul pe 5th Avenue e deosebit, cu vile frumoase, ambasade).
E greu de sintetizat impresiile, concluzia e ca am facut o alegere buna si in legatura cu destinatia si cu agentia care am ales-o.
Va multumim si promitem sa revenim pentru urmatorul concediu.

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia