Eturia - Agentie de turism

Impresii Cuba - februarie 2014

Am fost in Cuba. Eturia si KLM au facut o echipa minunata pentru ca noi sa beneficiem de o calatorie perfecta la un pret foarte bun.
Dan
In prima parte a calatoriei ne-am bucurat de Havana - capitala. Dupa un zbor de 11 ore intre Amsterdam si Havana ne-a intampinat o caldura de 30 de grade si niste oameni zambitori. In acelasi timp am aflat ca ora cubaneza nu are doar 60 de minute, ci undeva in jur de 90 de minute :) dar eram in vacanta. Cazare la Hotel Nacional. Recomand hotelul pentru istoria lui, pentru mojito, pentru priveliste - Malecon (principalul bulevard de langa Ocean), pentru micul dejun. Preturile, in schimb, sunt aproape duble fata de restul Havanei. De aceea recomand cu caldura Habana Viejo - locul unde gasesti orice, oricand. Oameni diferiti, muzica la tot pasul, cladiri noi, cladiri refacute, cladiri in paragina, discutii cu localnici, rom, rom, rom, bere, mancare, uneori foarte buna, alteori de o calitate indoielnica. Am gasit restaurante de stat si restaurante private. Vi le recomand pe cele private, chiar daca pretul este mai mare. Cladiri speciale sunt de gasit in Plaza Vieja (cu un plus pentru incredibilul miros de cafea) , dar si pe strazile Obispo si Mercaderes (cautati Casa Aguilera). Daca aveti timp mergeti si la Museo del Ron.
Lucuri practice de semnalat: la casa de schimb valutar veti primi CUC - pesos convertibili sau dolari (cum le spun cubanezii). Raportul euro-cuc este acelasi peste tot (eu am schimbat la 1.3) ; taxiul de la hotel este la jumatate (4-5 dolari) daca nu le luati pe cele din fata hotelului (10 dolari); cautati sa aveti schimbat tot timpul pentru a putea sa lasati mici bacsisuri in fiecare loc unde mergeti; nu va refuzati placerea unui taxi din 1950.
In a doua parte a calatoriei am stat intr-un resort all inclusive in Varadero + excursiile catre alte puncte. Am stat la Riu Varadero, il recomand pentru bucuria de a sta alaturi de multi canadieni si mai putini est-europeni. Recomand excursia cu catamaranul catre Cayo Blanco - paradisiac loc. Ne-am jucat cu delfinii, am mancat lobster, ne-am bucurat de muzica, nisip alb, scoici. Am vizitat si Matanzas, orasul de la 40 de km de Varadero.
Alte recomandari practice: beti rom in toate variantele sale, dar cel mai bun este Santiago de Cuba; beti bere Bucanero; nu va uitati crema de soare; stati de vorba cu localnici - veti fi surprins de cate lucri stiu despre Romania (unii dintre ei).
Zborul de intoarcere a fost mai scurt - 8 ore.
A fost o vacanta foarte frumoasa, mai ales in conditiile de trecere de la -10 grade la + 30 de grade. A meritat din plin.
Impresii Cuba - februarie 2014

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.764.363 zile de vacanta vandute
 • 296.358.085 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia