Impresii Croaziera Grecia - iulie 2009

Radu & friends

Impresii Croaziera Grecia - iulie 2009

Data calatoriei: Iulie 2009

Vara aceasta nu a fost nevoie sa mai trecem pe la magazinele de suveniruri pentru ilustrata tipica vacantei la plaja - un vas plutind alene in apele unei insule - si am decis sa traim traim efectiv in aceasta imagine, optand pentru o vacanta mai putin obisnuita, o premiera pentru noi si pentru Eturia.

Am inchiriat un yacht-velier si am pornit din Atena pentru o saptamana de explorare a insulelor grecesti.

Am fost un grup de opt prieteni si parinti, de la 30 la 70 ani si pentru ca nici unul, cu o singura exceptie (Gavin, ferice de tine pentru cei cinci ani pe submarin) nu cunosteam nici macar un nod marinaresc, dar mai mult pentru ca in vacanta nu trebuie sa ai nici o grija, yacht-ul era prevazut si cu un skipper care s-a ocupat de navigare si de la care am incercat sa furam cate putin din tainele marinariei.

Apela si la noi sa il ajutam, poate mai corect sa il incurcam, la manevrele de acostare (Radu a fost vreo acostare la care ai eliberat ancora la prima strigare?)

Cu totii am savurat fiecare zi de vacanta: cele 3-4 ore de navigare, valurile imense, mancatul pe punte, bronzul capatat la prova, inaltatul panzelor, zgomotul absolut placut al panzelor violent umflate de vant, explorarea insulelor pe care ajungeam, gasirea celei mai frumoase taverne pentru cina.
Spuneam ca toti am savurat toate aceste momente, am exagerat putin pentru ca parintii vorbesc frumos de valuri si inclinatia velierului doar acum cand au atins pamantul de acasa.

In una dintre zile, cand am pornit in larg, Kosta, skipperul, a spus ca are o surpriza pentru noi si dupa cateva ore ne apropiam de o insula. Incet incet valurile s-au linistit, apa a devenit din ce in ce mai turcuoaz pe masura ce inaintam in golful insulei. Am lasat ancora, am sarit in apa, ne-am lasat curpinsi de turcuoaz si am dat din brate intr-un stil Kraul lansat catre albul nisipului care se desfasura pe linia de tarm a insulei - de-a dreptul coplesitor.

A fost o vacanta cu totul altfel, o experienta noua, pe care o recomandam fara ezitare chiar si celor mai pretentiosi si obisnuiti cu confortul si spatiul camerelor de hotel, o vacanta in care puteti incerca sa conduceti un vas, sa incercati marinaria pura.

Multumim echipei Eturia pentru ca ne-a ajutat sa ne indeplinim un vis, pentru inca o vacanta si o asteptam cu nerabdare pe urmatoarea.
 
P.S. Kosta, cum ramane cu parcarea ?

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia