Impresii Croaziera Antarctica - decembrie

George

Impresii Croaziera Antarctica - decembrie

Data calatoriei: Decembrie 2009

Draga si stimata Domnisoara Ilinca, Cu mare intarziere -data fiind aglomerarea de la birou, de unde am lipsit trei saptamani, fiind in Antarctica - va comunic unele impresii si comentarii asupra croazierei.

Intr-un cuvant, nu regret aceasta aventuroasa excursie, mai ales, dupa ce s-a mai sters oboseala drumurilor (care au totalizat o lungime de ecuator) si balansul naval din cele patru zile -interminabile ale traversarii dus si intors a "Pasajului Drake"!
Toate serviciile convenite contractual au fost corect indeplinite: taxiuri, hoteluri, navigatie.; Nava, de proportii reduse si amenajata, dintr-o fosta nava militara, cu cabina  eleganta si confortabila, dar lipsita de amenitatile unei nave turistice: nu punti de promenada,  peste tot fiind mecanisme, cricuri,, lanturi... Personalul: atent, serviabil, zambitor, placut. Mancarea, buna, variata, pentru toate gusturile. Vinurile -alb, rosu-la discretie, berea, contra plata.   
Excursiile pe uscatul antarctic, cu zodiacele, bine organizate si edificatoare: un pustiu glacial -numai gheata, stanca si zapada, totul ca la facerea lumii, pinguinii: simpatici, prietenosi, interesanti, dar raspandind o duhoare greu suportabila (nimeni nu se plange si nu vorbeste despre asta). Partea cea mai placuta a fost petrecerea celor 11 zile de pe nava in compania celorlalti 76 de pasageri: toti (aproape): prietenosi, politicosi, cu conversatie si ispunand, clar, de resurse, avand vizitate multe locuri din lume; 25 de nationalitati diferite, din toata lumea, cu un evantai de varste intre 14 si 80 - media: ceva 35- dornici de schimbat informatii, impresii-placut!.
Graitor, ca acest grup a petrecut, deci, cele 11 zile intr-o veselie, fara vreun animator de grup, fara dans, fara jocuri de societate, sau de carti, nu poker, nici bridge, ci numai conversatie! si pinguini, pasari, ceva expuneri de filme cu Amundsen, Cook si  Shakleton, concursuri foto, ceva balene, delfini, starnind entuziasmul unanim. Supeb! In concluzie: va felicit, pentru ca organizati asemenea incursiuni "speciale" si  va voi mai contacta!
Cu bine si prietenie, George F.

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia