Impresii Costa Rica, Manuel Antonio - Octombrie 2008

Ana Maria si Lukas

Impresii Costa Rica, Manuel Antonio - Octombrie 2008

Data calatoriei: Octombrie 2008

Buna ziua,
Si bine v-am gasit! M-am gandit ca ar fi bine sa va scriu cateva impresii despre calatorie.

A fost foarte interesant si ma bucur ca am avut un traseu plin. Bogatia naturala e impresionanta intr-o tara asa de mica. Oamenii sunt extrem de amabili si conditionali. Ne-a placut cel mai mult la Tortuguero si Manuel Antonio pentru fauna extraordinara. La Tortuguero am avut un ghid tare simpatic- Alonso care era plin de informatii, dar si de umor. In Tortuguero a fost de-a impresionant sa mergem noaptea, pe intuneric, doar cu o lanterna, condusi de ghidul nostru, intr-o liniste totala, sa vedem uriasa broasca testoasa verde cum depune ouale.

La Manuel Antonio ne-a bucurat vederea lenesilor. Tot aici am incercat un alt tur, mangrovele, care a fost cu totul deosebit- am vazut maimutele capucino mai aproape decat credea ca putem vedea vreun animal.

De asemenea ne-a placut plantatia organica de cacao de la Tirimbina si Hacienda Tayutic Experience - e f interesant cum se proceseaza fructul de cacao, cafeaua, trestia de zahar- mai ales ca ne-au lasat si pe noi sa participam la proceduri. Monteverde e placut- s-a lasat vazuta chiar si o femela de quetzal, iar tiroliana o recomand cu caldura.

Drumul in sine de la Arenal la Monteverde, peste lac si apoi cu masina a fost pitoresc- am avut sansa  sa prindem un grup de tucani la doi pasi de noi. De asemenea am incercat si podurile suspendate, dar si o explorare nocturna a padurii tropicale, care ne-a impresionat. Ne-a placut vulcanul Poas - mai ales ca am prins vederi fara ceata peste crater. Gradinile La Paz sunt cea mai buna combinatie de fluturi, colibri, tucani, serpi si broaste la un loc. Ceea ce nu ne-a impresionat in mod special a fost Arenal - vederea din hotel era superba, si Tabacon Spa relaxant, insa ca experienta in sine nu se compara cu celelalte destinatii atinse. Hotelurile au fost ok, mai ales ca eram cam tot timpul pe drumuri, asa ca nu ne-a deranjat lipsa luxului. Iar acolo unde am stat mai mult- la Tango Mar a fost superb. O recomand cu caldura pt cupluri in luna de miere - este un resort mai mic- cu mancare excelenta-proprietara e belgianca si pot sa spun ca se vad detaliile europene. Iar suita tropicala in care am stat noi era super romantica- vedere la mare, pat cu baldachin, jacuzzi in camera, si piscina privata doar pt cei din suitele tropicale.  In plus ne-au aranjat si camera cu flori cand am ajuns.

Singura care ne-a dat de furca mai mult decat ne asteptam a fost ploaia- mai ales ca am prins si o mica furtuna tropicala - asa ca avem filmari interesante cu treceri prin inundatii langa Manuel Antonio. Iar din Tambor am plecat cu avionul pana la urma pentru ca drumul s-a surpat - poate stiti asta. Si din pacate, din 3 zile de plaja, in 2 a plouat non stop. In rest am avut noroc si in general ploaia a inceput dupa-amiaza , asa ca nu intervenea prea mult in programul nostru. Poate nu este cea mai buna perioada pentru mers - ne-au spus ghizii ca septembrie si octombrie sunt cele mai ploioase luni din an si cu cel mai mare risc de inundatii si furtuni tropicale. Sper ca nu a fost prea lung, insa mi s-a parut important sa ating cateva puncte.
Oricum ne bucuram ca am ales-o ca destinatie si a fost intr-adevar o experienta totala- asa cum am vazut ca ati numit un tur in Costa Rica, ce se aseamana destul de bine cu traseul nostru. Asteptam sa mai colaboram cu Eturia, poate chiar de Anul Nou.

O seara buna,
Ana-Maria

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia