Impresii Columbia

Simona

Simona

Impresii Columbia

Data calatoriei: Decembrie 2018

Am ales Columbia pentru ca e una dintre putinele tari din America de Sud pe care nu le-am vazut, pentru ca e tara care ii poarta numele lui Columb, pentru ca ne plac popoarele latine vorbitoare de limba spaniola.

E o tara care ne-a surprins foarte placut. Mi s-a parut o tara foarte sigura, in ciuda renumelui prost, foarte curata pentru America de Sud si cu niste oameni minunati, veseli si recunoscatori turistilor straini care se incumeta sa treaca peste prejudecati si sa descopere aceasta tara.

M-a impresionat profund Medellin care s-a dezvoltat in ultimii 25 de ani ENORM. Au metrou si telecabine cu patru linii diferite, iar in primavara vor inaugura un tunel imens care va scurta drumul catre aeroport cu cel putin 30 de minute. E extraordinar sa vezi ce eforturi fac acesti oameni pentru a imbunatati viata locuitorilor si pentru a sterge stigmatul datorat lui Escobar.

Deci Medellin m-a impresionat... dar de placut... cel mai mult mi-a placut Cartagena. Are un aer boem, e foarte colorata si plina de muzica.

Iar cele mai bune muzee sunt, fireste, in Bogota! Muzeul Aurului si Muzeul Botero sunt un must! Si daca nu vreti sa va petreceti toata ziua in interior, atunci puteti merge la Gradina Botanica sau si mai departe, afara din oras, pana la Lacul Guatavita - El Dorado-ul care a atras atatea natii pentru aurul si smaraldele descoperite in acest lac, bogatii oferite de capeteniile triburilor Muisca drept ofranda zeilor.

Cam asta a fost vacanta in Columbia... prea scurta pentru a explora o tara atat de mare si de diversa!

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia