Impresii China - Iulie 2019

Cosmin
Cosmin

Impresii China - Iulie 2019

Data calatoriei: Iulie 2019

Pana "ieri" as fi asociat oricand "Marele Zid" cu "principalul obiectiv de vazut din China". Astazi, dupa prima mea excursie in China (8 zile, prin trei orase: Beijing, Xi`an si Shanghai), prima recomandare la intrebarea "de vazut?" este Armata de Teracota (tot complexul aferent) din Xi`an. Marele Zid ramane in continuare in top, evident. De asemenea, si orasul Xi`an in sine il recomand inaintea celorlalte 2, desi acestea sunt mult mai cunoscute. Turul de noapte din Xi`an fiind prima recomandare pentru cei care vor sa vada un spectacol de culoare si lumini pe cladirile din zona in care ies localnicii seara, la o plimbare. In grupul nostru, noi am denumit felul in care chinezii au infrumusetat orasul ca un "Craciun in fiecare zi". Merita vazut, cu atat mai mult cu cat noi am facut aceasta plimbare intr-o zi oarecare a saptamanii.

Despre toata excursia in sine ar mai trebui mentionat ca fiecare dintre obiectivele incluse in tur a meritat vizitat, si prin modul in care a fost gandita toata calatoria organizatorii au reusit sa gaseasca un balans corect intre istorie, cultura, arta, modern, dar si adrenalina ("skywalk"-ul de pe unul dintre zgarie norii din Shanghai fiind printre excursiile optionale pe care le recomand iubitorilor de senzatii tari).
In incheiere, as mai spune ca este prima mea excursie cu un grup, dupa peste 20 de ani de turism pe cont propriu, in care am batut multe dintre destinatiile lumii, iar intreaga experienta a fost peste asteptarile mele.
Multumesc.

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia