Chengdu, orasul ursilor panda - aprilie

Oana
Oana

Chengdu, orasul ursilor panda - aprilie

Totul incepe intr-o zi de marti pe aeroportul cel mic si aglomerat din Chengdu..

Dupa acele multe ore de zbor, tot ceea ce-mi doream era sa ma relaxez cu o baie fierbinte si o ceasca de ceai, insa in momentul in care am iesit din aeroport si am “zarit” China, singurul gand care nu-mi dadea pace era acela de a ajunge cat mai repede la hotel, sa ma eliberez de bagaje si sa pornesc in descoperirea minunatelor lucruri oferite de acest oras.
Din pacate sau din fericire nu am avut foarte mult la dispozite deoarece spre seara ne astepta un minunat spectacol la Opera Sichuan. Cand te gandesti la opera,  te astepti ca ceea ce sti tu ca inseamna opera sa se se intample,muzica  simfonica o vestimentaie mai eleganta, poate cu papion sau o rochie de seara. In schimb  Sichuan Opera , inseamna spectacol, o multime de reprezentatii care surprind foarte placut turistii dornici sa  descopere traditiile si obiceiurile locale. Este un fel de teatru de reveista care combina  traditia si istoria cu elemente moderne.

A doua zi, de dimineata am vizitat Centrul de cercetare al ursilor panda.  Odata ajuns aici simti ca te afli intr-un loc diferit,  intr- o alta lume, unde vezi acei ursi gigant nederanjati de prezenta turistilor si a blitzurilor, care isi petrec majoritatea timpului mancand si dormind. Comparativ cu adultii, puii panda sunt foarte activi si jucausi oferind un spectacol inedit vizitatorilor.
Am ramas foarte placut surprinsa de atentia si ingrijirea acordata acestor minunate animale. Totul era impecabil si foarte bine organizat.
Dupa amiaza ne-am continuat drumul, cu o vizita la “ Templul Wuhou” care face parte din patrimoniul cultural national al Chinei.

In cea de-a treia zi am avut ocazia sa vizitez Muzeul Vestigiilor Jinsha din Chengdu. Acest muzeu se afla in nord-vestul orasului Chengdu si a fost intemeiat in scopul protectiei, cercetarii si expunere a relicvelor din acest monument istoric. In ruinele Jinsha, care reprezinta prima descoperire importanta arheologica din tara noastra dupa intrarea in noul secol, au fost gasite prin sapaturi, mai bine de 1.000 de obiecte arheologice prtţioase, majoritatea fiind fabricate in perioada dinastiei Shang cu peste 3.200 de ani in urma si dinastiei Zhou de Vest cu circa 2.800 de ani in urma.

Iar ca aceasta zi sa se incheie asa cum trebuie, am facut o oprire la Templul Wenshu, unul dintre cele mai frumoase si mai bine conservate temple unde sute de credinciosi vin si aprind lumanari si tamaie iar templul este acoperit de un fum gros si parfumat ca intr-un basm.
In afara templului m-am delectat cu o bine meritata ceasca de ceai la una dintre cele mai bune si mai mari ceainarii al orasului Chengdu.

Cand am aflat ca voi pleca in China am avut o oarecare teama de ceea ce stiam ca poate insemna comunismul, de ceea ce ar putea presupune totalitarismul in secolul XXI intr-o tara in ascensiune, de ideea de cenzura, insa acea teama s-a destramat in momentul in care am luat contact cu localnicii orasului Chengdu.
Atunci teama…acum  o mare dorinta de a ma intoarce si de a descoperi cat mai multe din frumusetile istorice oferite de aceasta tara deoarece o calatorie nu este suficienta pentru a parcurge toate “drumurile” .
Recomand aceasta destinatie cu mare caldura si incredere!

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia