Andorra - Perla Pirineilor - noiembrie

Codrina Nechita

Andorra - Perla Pirineilor - noiembrie

Imediat ce ai traversat tunelul Cadí (5026 m), Pirineii iti dezvaluie o noua perspectiva: piscuri marete acoperite de zapada, versanti stancosi, abrupti si localitati pitoresti, rasfirate.

Pentru un iubitor al muntelui este peisajul perfect. Aproape fara sa iti dai seama parasesti teritoriul spaniol si descoperi Andorra, o oaza de eleganta, modernitate si stil, ascunsa in inima muntilor. Andorra este un principat situat la granita dintre Spania si Franta, a carui suveranitate este impartita intre Presedintele Frantei si Spania, prin Episcopul de Urgell. Pentru impatimitii shopping-ului, dar si pentru iubitorii sporturilor de iarna si nu numai, Andorra este un adevarat paradis. 

Capitala, Andorra La Vella, este practic un mall gigantic; stradutele intestate de magazine si boutique-uri, miile de vitrine pline de culoare te fascineaza si te introduc intr-o lume cocheta, plina de eleganta si rafinament, iar noaptea vei admira un adevarat spectacol de lumini multicolore. 

In Andorra vei descoperi un tinut al celor mai delicate parfumuri si cosmetice (parfumeriile sunt la tot pasul), dar si pasionatii de tehnologie vor gasi aici magazine si brand-uri cunoscute, la preturi convenabile.

Indiferent de statiunea in care optati sa va petreceti sejurul, veti gasi magazine si boutique-uri la tot pasul. Este bine de stiut ca Andorra este si un paradis fiscal, dar si o destinatie tax free, ca urmare produsele cumparate vor fi la preturi mai avantajoase decat in alte orase europene. Pentru amatorii de ski si alte sporturi de iarna statiunile risipite pe vai intr-o maniera bine studiata vor satisface cu siguranta chiar si cele mai pretentioase gusturi. In Andorra stilul arhitectural este in deplina armonie cu natura, cladirile fiind in general construite si finisate in lemn si piatra, iar interioarele fiind decorate intr-o maniera cat mai ospitaliera si confortabila, dar rafinata totodata. 

Hotelurile ofera servicii si tarife variate, pentru toate buzunarele, iar partiile si instalatiile de transport pe cablu sunt moderne si bine intretinute. La Massana, Arinsal, Soldeu, Pas De La Casa, sunt doar cateva dintre cele mai renumite statiuni din principat, situate la diverse altitudini. Pas De La Casa este statiunea situata la cea mai mare altitudine, 2.080 metri, la granita cu Franta, intr-un spatiu de vis. Ai impresia ca poti sa atingi piscurile inzapezite si, o data ajuns sus, dupa urcarea pe soseaua sinuoasa, te simti de parca ai cucerit lumea. Panorama este incantatoare, de neuitat; cu siguranta orice vizita in Andorra trebuie sa includa si un tur al acestei statiuni.

eturia awards

Eturia membru ANAT
Premii Eturia
Premii Eturia
Premii Eturia