Tikal Guatemala

Eturia - Agentie de turism

Tikal


In inima junglei, inconjurat de vegetatie luxurianta, se afla unul dintre siturile arheologice majore ale civilizatiei maya, Tikal, unul dintre cele mai mari centre urbane precolumbiene.

De ce ne place noua Tikal

"Pasesti in jungla si dintr-o data, din vegetatia luxurianta, o piramida ti se releva intr-un peisaj ireal. Este atat de liniste incat iti poti auzi gandurile si intreaga plimbare prin jungla este ca un vis frumos al copilariei. Totul pentru mine a culminat cu panorama templelelor mayase din varful tenplului IV. Dupa o zi intreaga de plimbare prin caldura si umiditate am ezitat, daca sa imi asum cele 30 de minute de urcus, dar ma bucur ca am facut-o si ochii mei s-au putut bucura de aceasta minunata priveliste." Sorin Stoica


Desi constructiile sale sunt datate ca aparute in secolul IV i.e.n, se considera ca perioada de apogeu a fostei capitale mayase a fost atinsa intre anii 200 - 900 e.n. A fost relevata existenta a mii de structuri vechi, insa doar o parte dintre acestea au fost dezgropate, dupa decenii de sapaturi arheologice. Cladirile cele mai impresionante sunt cele 6 piramide mesoamericane, etichetate de la I la VI, fiecare dintre ele avand cate un templu in varf: I cunoscut ca Templul Marelui Jaguar era dedicat conducatorului Hasaw Chan K awil; II sau Templul Mastii, inchinat sotiei lui Hasaw Chan K awil; III sau Templul Jaguarului Preot; Templul IV inchinat reginei Yik in Chan Kawil; Templul V inca acoperit de vegetatie si Templul VI cunoscut si ca Templul Inscriptiilor, placat de paneluri cu heroglife mayase. La 70 de metri, Piramida IV este cea mai inalta, concurand ca marime doar cu Templul Soarelui din Complexul Teotihuacan din Mexic. Resturi de locuinte sunt raspandite pe intreg teritoriul rural inconjurator. Orasul distrus reflecta evolutia culturala a societatii maya, de la vanat la agricultura, cu o elaborata cultura religioasa, artistica si stiintifica, prabusindu-se in cele din urma in secolul IX.
Trimite-ne o cerere online:
Discuta cu un specialist
Specialist Guatemala

Florin

031.9998

office@eturia.ro

When to go

Perioada cea mai propice pentru a vizita Tikal este cuprinsa intre lunile noiembrie si aprilie. Precipitatiile sunt cele mai reduse, temperaturile sunt placute, maximile sunt cuprinse intre 21-24ᵒ C

Sfaturi de calatorie

Pentru bagaje se recomanda mici bacsisuri de 1-3 USD, iar pentru soferi si ghizi se recomanda in general rotunjirea notei de plata, sau o mica atentie dupa ce ati facut o vizita impreuna.

Impresii de calatorie Guatemala

Experienta

 • 11 ani de turism
 • 1.797.346 zile de vacanta vandute
 • 324.318.564 km parcursi de clientii Eturia
 • 106 de destinatii inspectate

Vacante linistite

 • Fara costuri ascunse!
 • Telefon de urgenta 24/7
 • Ghiduri si sfaturi de calatorie
 • 85% dintre clientii nostri ne-au acordat calificativul: excelent.

Tarife competitive

 • Parteneriatele semnate cu 160 tour operatori locali si cu peste 400 de hoteluri de renume din intreaga lume garanteaza un bun raport calitate/pret pentru toate vacantele oferite.
 • Parteneriate avute cu cele mai bune companii aeriene din lume ne-au permis sa contractam zboruri de linie la tarife extrem de competitive.

Traveller Club

 • Acumulezi automat sume de bani la fiecare calatorie
 • Discounturi si beneficii dedicate membrilor
 • 100% tailor made pentru membrii clubului
Statistici Eturia